Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Imenovanje Bratićeve i Božovića u Senat Prijestonice puka provokacija Cetinjana

Jasno je da osobe poput Bratićke i Božovića koje pokazuju netrpeljivost i animozitet prema svemu onome što Cetinje predstavlja, a za crnogorski identitet tvrde da je izmišljen, ne treba da imaju mjesto u ovom tijelu

Naimenovanje samoproklamovane “žene četnika” Vesne Bratić i Vladimira Božovića, trenutno v.d. rektora koji je poznat po razvijanju algoritma kako pozicionirati Crnu Goru u srpskom identitetskom polju i zoni ruskog uticaja, za članove Senata Prijestonice, puka je provokacija, jer ovo dvoje nemaju dodirnih tačaka sa našim gradom, a sve što Cetinje simbolizuje njima je strano, poručuju iz Odbora Demokratske partije socijalista Prijestonice.

“Nadležnost Senata Prijestonice je usvajanje godišnjeg Programa razvoja Cetinja, zauzimanje stavova i davanje predloga državnim organima i organima Prijestonice o pitanjima značajnim za ekonomski, kulturni i istorijski razvoj grada. Dakle, sve to podrazumijeva dalji napredak Prijestonice Cetinja i bolji život njenih građana”, navode u saopštenju.

Jasno je, kako ističu, da osobe poput Bratićke i Božovića koje pokazuju netrpeljivost i animozitet prema svemu onome što Cetinje predstavlja, a za crnogorski identitet tvrde da je izmišljen, ne treba da imaju mjesto u ovom tijelu.

“Ako je neko zamislio da na ovaj način provocira i ponižava Cetinjane, onda je to nepromišljen potez, političkih diletanata koji će im se vratiti kao bumerang, jer Cetinje nikad nije pravilo kompromise sa negatorima Crne Gore”, zaključuju iz Odbora DPS Prijestonice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve