Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Lokalna vlast ekspeditivna samo kada se usvajaju izvještaji o neradu

Opštinski odbor DPS Herceg Novi ističe da je u dosadašnjim pokušajima održavanja sjednice vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu brigu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici

Na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika. Kako se to ne dešava prvi put, odbornici DPS Herceg Novog tražili su da se sjednica prekine i da, nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum, obavijesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali nisu pozvali svoje kolege iz redova DPS, saopštili su danas iz te stranke.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi ističe da je u dosadašnjim pokušajima održavanja sjednice vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu brigu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici…

“Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga”, navode u novskom odboru DPS.

Njihovi odbornici smatraju da je u situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je uzrokovana koronaviurusom, više nego ikada nužno da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede Herceg Novog.

“Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama nego da obezbjeđuje olakšice i pomogne svojim građanima”, dodaju u DPS Herceg Novi.

Tako je, ističu, koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta.

“Zato i bira da razgovara sama sa sobom, jer jedino tako je sigurna da neće izostati glorifikovanje sopstvenog nerada”, navode u lokalnom odboru DPS.

Klub odbornika njihove stranke je, naglašavaju, uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi.

“Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog. DPS je ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u Herceg Novom koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme. A kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više”,zaključuju u Opštinskom odboru DPS Herceg Novi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve