Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Izvještaj o radu predsjednika Opštine usvojen za 150 sekundi

I tokom posljednjeg zasijedanja koalicija na vlasti u Herceg Novom nije mogla okupiti kvorum. Zato su dva puta obustavili rad lokalnog Parlamenta, u kome, paradoksalno, imaju većinu. Sakrivajući se iza kulisa haosa, vandalizma i bezakonja u Budvi koji podržavaju, pobjegli su od otvorene rasprave o pitanjima koja se tiču Herceg Novog, a naročito o tačkama koja se odnose na izvještaje o radu javnih preduzeća i institucija kojima upravljaju, navode iz OO DPS Hereg Novi

I tokom posljednjeg zasijedanja koalicija na vlasti u Herceg Novom nije mogla okupiti kvorum. Zato su dva puta obustavili rad lokalnog Parlamenta, u kome, paradoksalno, imaju većinu. Sakrivajući se iza kulisa haosa, vandalizma i bezakonja u Budvi koji podržavaju, pobjegli su od otvorene rasprave o pitanjima koja se tiču Herceg Novog, a naročito o tačkama koja se odnose na izvještaje o radu javnih preduzeća i institucija kojima upravljaju, navode iz OO DPS Hereg Novi.

DPS Herceg Novi

Kako ističu, Izvještaj o radu predsjednika Opštine, kome je bilo ispod časti da se bavi pitanjima iz svog izvještaja, usvojen je za 150 sekundi.

U DPS-u ističu da u nizu hvalospjeva i haotičnog nabrajanja velikih činjenja predsjednika Opštine, ispušteno je da se navede nekoliko stvari.

Naime, Stevan Katić je, kako ističu,  postavljen za predsjednik Opštine sa odborničke liste Demokrata na osnovu njihovog lepršavog i optimističnog predizbornog programa štampanog u obimnom tiražu u kome su Demokrate obećale sljedeće:

–          da će riješiti pitanje Bolnice Meljine. Umjesto rješenja do sada su donirali jedan računar i dva puta obustavili saobraćaj ispred Bolnice.

–          da će staviti moratorijum na privatizaciju Instituta Igalo. Umjesto rješenja samo su besamučno slali obračune uvećanog poreza i zaboravljali da plate račune. Na drugoj strani Vlada je zaustavila privatizaciju u interesu građana Herceg Novog.

–          da će produžiti sezonu. Umjesto toga čitali smo bajke o zoološkom vrtu i branju mimoza u ljeto sa partnerima iz Jagodine.

–          da će obezbijediti namjensko trošenje sredstava od naknade za korišćenje Morskog dobra ulaganjem u proširenje postojećih kupališta i stvaranje novih. Nijedno novo kupalište nije urađeno, niti je ovo obećane realizovano.

–          da će izgraditi novu autobusku stanicu. Za sada imamo 3D verziju plana, a autobuske stanice nema.

–          da će izvršiti rekonstrukciju kompletnog šetališta od Galeba do Titove vile. Građani jeste li vidjeli ovo šetalište?

–          da će izvršiti rekonstrukciju donjeg puta od Igala do Savine. Građani jeste li vidjeli ovaj put?

–          da će ukinuti naplatu putarine za put Meljine-Petijevići. Građani plaćate li putarinu?

–          da srediti trotoare u Sutorini, Igalu, Kumboru, Đenovićima, Bijeloj, Kamenarima. Opština nula. Država je završila rekonstrukcije magistralnog pojasa i isplanirala dionicu Bijela-Kamenari.

–          da će namjenski trošiti sredstava od taksi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Dobra šala!

–          da će napraviti novu atmosfersku kanalizaciju. Iako smo u vrijeme ove vlasti imali dvije najveće poplave u poslijednjih 20 godina, od kanalizacije nema ništa!

–          da će povezivati Herceg Novi na regionalni vodovod. Ovu inicijativu imao je Regionalni vodovod, a Opština je dugo odbijala.

–          da će pružiti podršku izgradnji škole u Igalu. Za istu školu koju su navodno podržavali lokalna vlast na čelu sa Katićem ne da zemljište da bi Država izgradila školu.

–          da će izgraditi fudbalski stadion. Dje je stadion?

“Jedino ispunjeno obećanje je zapošljavanje! Zaposlili su više nego ijedna vlast u Herceg Novom prije njih u istoriji. Iako su rekli da neće biti političkog zapošljavanja, izbacili su sve kadrove DPS, zaposlili svakog koga su htjeli, a onda počeli da dovede svoje ljude iz drugih gradova Boke”, naglašavaju u novskom DPS-u.

Prema njihovim riječima, iako bježe od svog predizbornog programa, pobjeći ne mogu, jer su obmanuli sve građane Herceg Novog.

“Sve! I sada, bez riječi rasprave, bez jednog pitanja, bez jedne sugestije letargičnih i anemičnih odbornika usvajaju tačku po tačku krijući se od samih sebe. Česti posjetilac Herceg Novog, Ivo Andrić kazao je: “ljude ćete najbolje upoznati kada ih posmatrate kako se ponašaju kada nešto dijele besplatno”. Građani Herceg Novog imali su priliku da vas dobro upoznaju”, poručuju iz OO DPS Herceg Novi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve