Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

DPS: Herceg Novi grad (ne) kulture!

Turističke organizacije moramo istaći da nema stvaralaštva, nema podsticaja mlađim naraštajima, nema umjetnosti. Sve se svelo na plaćanje gostovanja i političko sluganstvo, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

Da Herceg fest godinama unazad ne radi svoj posao niti se bavi izvornom djelatnosti svjedoče svakodnevna dešavanja na (ne)kulturnoj sceni našeg Herceg Novog. Pored činjenice da Herceg fest funkcioniše kao produžena ruka (za fizikalisanje) Turističke organizacije moramo istaći da nema stvaralaštva, nema podsticaja mlađim naraštajima, nema umjetnosti. Sve se svelo na plaćanje gostovanja i političko sluganstvo, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Kako ocjenjuju, da u Herceg festu nema domaćina svjedoče svakodnevna dešavanja pa tako i festival Get lost Montenegro koji je održan 28. juna na Kanli kuli. Da dobro ste čuli, na Kanli kuli koja se trenutno obnavlja i sanira se klizište.

“S obzirom na sve činjenice pitamo direktoricu Herceg festa i predstavnike lokalne vlasti da li je neko uradio elaborat procjene uticaja na zemljište i objekat? Naravno da nije, jer nema niko doma”, navode u saopštenju.

Takođe, dodaju, najavom događaja organizatori su najavili: „”Get Lost Montenegro“ će zasigurno promovisati kulturno nasljeđe i prirodne ljepote Crne Gore.

“Prihvatanje tradicije i nacionalnih običaja zemalja koje su domaćin festivala, princip je po kojem Get Lost brend već dugi niz godina uspješno posluje. Festival će samim tim isticati istorijsku i kulturnu baštinu Crne Gore, kako ove tako i svih predstojećih godina.” (Izvor: novski.me) pa ne možemo da ne postavimo još neka pitanja”, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Pitaju se, da li su sadistički obredi bičevanja tradicija i običaj u Crnoj Gori?

“Imali smo svakakvih običaja ali ovakav nikada”, ocjenjuju.

Takođe pitaju, da li ste bili na Kanli kuli 28. juna? Ima li štete po samu kulu ili po klizište? Sramite li se predaka? Stidite li se uopšte? Šta li vam nalogodavci misle o ovome?

“Vjerujemo da nećemo dobiti odgovore na pitanja jer i dalje stoji činjenica da nema niko doma”, ocjenjuju.

Poručuju da ovo nije ono što žele ostaviti svojoj djeci, ovo nije više grad kulture, ovo nije naš Novi, sram vas bilo.

“Ovim putem javno pozivamo gospođu Tatjanu Ateljević da podnese ostavku sa mjesta v.d. direktorice Herceg festa koji upravlja novskim fortifikacijama, prije nego napravi još neku sramotu za naš grad, ako je uopšte došla na posao! Gospođo Ateljević get lost”, zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve