Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Drugi mandat zaredom lokalna vlast dovela Kotor do potpune blokade

Kako su dodali, od 2017. godine, kada su isti koalicioni partneri formirali vlast, traje agonija neizvjesnosti, blokade gradske uprave, svađe, podmetanja, revanšizma, nepotizma, političkog zapošljavanja, površnosti i amaterizma

Lokalna vlast u Kotoru dovela je grad u situaciju potpune blokade, jer ni nakon više od pola godine od posljednjeg zasijedanja lokalnog parlamenta i opomene Ministarstva javne uprave, nije ispunila zakonsku obavezu i obezbijedila funkcionisanje uprave grada, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista toga grada.

“Rok za održavanje sjednice istekao je danas, i sada očekujemo reakciju Vlade koja će značiti prinudnu upravu i nove izbore”, navodi DPS.

Kako su dodali, od 2017. godine, kada su isti koalicioni partneri formirali vlast, traje agonija neizvjesnosti, blokade gradske uprave, svađe, podmetanja, revanšizma, nepotizma, političkog zapošljavanja, površnosti i amaterizma.

“Sve prilike za razvoj Kotora su propuštene u prethodnim godinama, zahvaljujući partijama koje su većinu formirale samo do momenta podjele funkcija, nakon čega bi kotorske Demokrate, Demokratski front i URA bili bez ikakvog dogovora o bitnim odlukama za funkcionisanje grada a koje se tiču usvajanje budžeta, unaprijeđenje komunalne infrastrukture, ulaganja u privredu, sport, kulturu, turističku ponudu, tradicionalne manifestacije itd”, ističe DPS.

“Odsustvo interesovanja za dogovor oko ključnih pitanja za razvoj grada pokazatelj je potpune neodgovornosti, ne samo prema građanima koji su im uzalud ukazali povjerenje, već prema svim stanovnicima našeg grada za čije dobro su bili dužni da rade kao javni djelatnici”, ističe DPS.

Zbog svega navedenog, smatraju da je vrijeme da aktuelna parlamentarna većina postupi pošteno i prizna da nije sposobna da upravlja gradom na adekvatan način i vrati mandat građanima na ponovno odlučivanje.

“Vrijeme je da građani ponovo sude i presude, i da sa narednim izborom građana grad prestane da ispašta. Uvjereni smo da će građani Kotora u narednom izbornom ciklusu znati da donesu promjenu na političkoj sceni Kotora, i da će našem gradu, sa novim ljudima u gradskoj upravi konačno krenuti na bolje”, zaključuje Opštinski odbor DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve