Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

DPS: Debakl na zvaničnom početku političke karijere Jelene Borovinić Bojović

''Ministarki skrećemo pažnju da joj je početak željene političke karijere krajnje pogrešan. Odmah, na prvom političkom koraku, saopštila je javnosti da će ''kao lični doprinos'', pozdraviti ''svako novo rješenje koje se tiče pozicije ministra zdravlja, ali samo pod uslovom da se dogovor postigne u okviru iste parlamentarne većine'' koja ju je, kako kaže, izabrala''

Odlazeća ministarka zdravlja, izabrala je da funkciju okonča autovanjem. Izabrana za ministarku kao ekspert, konačno je smogla snage da sebi i drugima kaže istinu – da je sve vrijeme političarka, napisali su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista (DPS).

”Svaki iskorak ka istini je za pozdravljanje i podršku, ali ministarki skrećemo pažnju da joj je početak željene političke karijere krajnje pogrešan. Odmah, na prvom političkom koraku, saopštila je javnosti da će “kao lični doprinos”, pozdraviti “svako novo rješenje koje se tiče pozicije ministra zdravlja, ali samo pod uslovom da se dogovor postigne u okviru iste parlamentarne većine” koja ju je, kako kaže, izabrala”, naveli su.

”U samo jednoj rečenici uspjela je tako da pokaže kolika je politička neznalica. Na osnovu čega, osim pogrešne slike o sopstvenoj ulozi, autovana poltičarka uslovljava izbor novog ministra!?!? Niti većina u parlamentu zavisi od političarke Borovinić-Bojović, niti je bila i na jednoj izbornoj listi o kojoj su građani, manjine i većine, odlučivali”, dodali su.

I sada, kako su kazali, sjedi u fotelji, koju je, prema riječima, najveće koalicije većine – Demokratskog fronta – uzurpirana, jer vlada nema ni njihovu podršku.

”Takođe, političarka Jelena Borovinić Bojović treba da nauči kako je opstruiranje ili sprječavanje Skupštine da odlučuje protivustavno i kažnjivo, a upravo takvo djelovanje najavila je prilikom autovanja. Dakle, zvanični početak političke karijere Jelene Borovinić Bojović čist je debakl. I moraće na popravni iz osnova političkog sistema”, dodali su.

”No, da ni dug staž u bavljenju politikom nije i ne mora da bude garancija da se shvataju osnovni principi demokratije pokazao nam je istog dana potpredsjednik i poslanik Demokratske narodne partije Dragan Bojović, inače, suprug odlazeće ministarke. On je, naime, ustvrdio kako bi bilo dobro da njegova DNP formira manjinsku vladu koja bi ukinula sve partije koje po njihovim kriterijumima “unose politički nemir””, naveli su.

”Sreća u nesreći je to što, politički, par Borovinić-Bojović postaje ružna epizoda koja prolazi i što od njihovih političkih znanja i kapaciteta ništa ne zavisi”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve