Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Danilovgrad: Ponosni smo na rad i rezultate lokalne vlasti

Danilovgrađani znaju da su vrijedno radili na poboljšanju vodosnadbijevanja, kako u gradskom tako i seoskom području

Na sjednici Skupštine opštine Danilovgrad održane 2. aprila, građani su mogli još jednom da se uvjere ko radi za njihovo dobro, a ko brigu brine politikantskim floskulama i demagogijom, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Iz DPS-a je saopšteno da su se, razmatrajući ključni dokument na ovoj sjednici, Izvještaj o radu presjednice Opštine i radu organa i službi lokalne uprave, pojedini opozicioni odbornici, kad već nijesu mogli da nađu nijednu grešku u izvještaju, bavili estetskim zamjerkama.

“Te negdje nije dovoljno opširan, dok je negdje preopširan. Te ima previše brojčanih podataka, te nema nekih informacija. Zaista, teško je ugoditi nekim odbornicima opozicije. Al’ nije to ni bio cilj izvještaja. Radi njihovog „lakšeg čitanja i razumijevanja“ sljedeći izvještaj će biti umnogome obimniji. Ali ne njihovog ugođaja radi, nego zbog kompletnije prezentacije ostvarenih rezultata na koje smo ponosni”, ističe OO DPS-a.

Sve i da se neke stvari nijesu našle u izvještaju, u DPS-u su potpuno uvjereni u pravilno tumačenje sugrađana, kojima nije potreban dokument da bi vjerovali sebi i svojim očima.

“Nije nepoznato građanima kao i pojedinim odbornicima da se privodi kraju izgradnja stambene zgrade sa 68 stanova za potrebe Vojske Crne Gore na Rsojevici vrijedne 5,5 miliona eura. Znaju i penzioneri da smo posvećeno radili na rješavanju njihovih stambenih potreba. Određena je nova lokacija za penzionersku zgradu u čiju izgradnju će se uložiti 350.000 eura. Znaju i vide naši sugrađani da je završena prva faza rekonstrukcije objekta Umjetničke kolonije i okolnog galerijskog prostora u šta je investirano 81.000 eura. Vide građani i novu ogradu oko Gimnazije koja je koštala 41.000 eura. Treba li podsjećati na urađeno naše najmlađe sugrađane koji se igraju na novom dječjem igralištu u Pažićima, vrijednosti 20.000 eura”, navodi DPS.

Osvrnuli su se i na izgradnju bulevara Podgorica-Danilovgrad čija je vrijednost 29 miliona eura.

“Znaju sugrađani u svim Mjesnim zajednicama da je vršena sanacija, nasipanje i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih saobraćajnica u šta je uloženo 260.000 eura”, ističe DPS.

Danilovgrađani, dodaju u ovoj partiji, znaju da su vrijedno radili na poboljšanju vodosnadbijevanja, kako u gradskom tako i seoskom području.

“U rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju novih cjevovoda i poboljšanje tehničkih kapaciteta Vodovoda uloženo je 185.000 eura. Pored značajne investicije u rekonstrukciju mHE Glava Zete (3,6 miliona eura) građani su svjedočili unaprijeđenje elektro mreže kroz rekonstrukciju i izgradnju novih trafostanica, ali i ugradnju 862 betonska i drvena stuba i postavljanje oko 30 km samonosivog kablovskog snopa. Vide građani i da je proširena mreža javne rasvjete, da je ugrađeno 215 novih i popravljena 261 svetiljka”, saopštio je DPS.

Osvrnuli su se i na razvoj ženskog preduzetništva.

“Znaju naše vrijedne sugrađanke da je kroz podršku ženskom preduzetništvo podržano 11 projekata za šta je izdvojeno 20.000 eura, dok naši privrednici svjedoče podršku IRF-a od 6,4 miliona eura za projekte u Danilovgradu. Vide svi građani novi Hipermarket „Voli“ sa svim njegovim sadržajima u šta je uloženo 5,5 miliona eura. Prolazeći magistralom svi građani svjedoče novom objektu kompanije Tehnocolor (1,38 miliona eura), izgradnji objekta benzinske pumpe „Hifa oil“ (1 milion eura) ili izgradnji objekta kompanije „Network Communications“ na raskrsnici za Bandiće (990.000 eura). Ne manje značajno je i ulaganje „Aroma-Domaća trgovina“ u Distributivni centar mesnih proizvoda (500.000 eura)”, navodi DPS.

Ovo je , naglašavaju, direktna posljedica odgovornog rada lokalne uprave koja je nizom odluka i procedura unaprijedila poslovni ambijent za šta je dobijen i Međunarodni sertifikat povoljnog poslovnog okruženja.

“Lokalna uprava nije to radila zbog priznanja i nagrada (a dobijena je i Međunarodna nagrada za lokalnu zajednicu sa najboljim poslovnim ambijentom u jugoistočnoj Evropi) već za dobrobit svih građana, prije svega otvaranje novih radnih mjesta”, saopšteno je iz DPS-a.

Poljoprivrednici znaju, kažu u DPS-u, kakva podrška im je pružena u prethodnoj godini.

“Znaju i vrednuju isplaćene premije i subvencije resornog Ministarstva (872.000 eura), bespovratnu podršku kroz IPARD program (721.000 eura) kao i podršku lokalne uprave za subvencije za otkup mlijeka, besplatnu žetvu, izdig i ugradnju solarnih sistema na katunima”, saopštili su iz DPS-a.

Iznoseći samo dio ostvarenog u prošloj godini koju je obilježila pandemija i teški ekonomski i finansijski uslovi, žele, kažu, da rezultatima demantuju zlonamjerne nastupe.

“Koristimo priliku i da se osvrnemo i na još jednu „opasku“ pojedinih opozicionih odbornika. Navodno brinući za dug Opštine Danilovgrad, koji smo uvijek transparentno i javno saopštavali, a koji iznosi 6,27 miliona eura (ili 339,7 eura po glavi stanovnika), zaboravljaju pojedini odbornici da je u posljednje dvije godine vraćeno preko 3 miliona eura duga. Upravo odgovornim ponašanjem lokalne uprave, vodeći računa o svakom euru naših sugrađana. Nadamo se da odbornici koji tako prilježno kritikuju lokalnu upravu preko saopštenja i mikrofona za „dužničko ropstvo“, makar polušapatom ili glasno u sebi razmišljaju o dugu koji nam je za prva tri dana mandata nametnula ekspertska Vlada (dodatnih 1.435 eura po glavi stanovnika)”, saopštio e DPS.

Demokratska partija socijalista ostaje privržena interesima svih građana Danilovgrada, spremna da ostvarene rezultate suoči sa svim rezultatima opozicionih kolega.

“Jer naš Izborni program jeste naša obaveza prema svim građanima. I onima koji su nas podržali, i onima koji će tek prepoznati našu političku ponudu. I onima koji nas kritikuju. A ko se sjeća vaših izbornih programa i obećanja? Odgovornim i predanim radom, uz partnerski odnos sa građanima, lokalna vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista kreira konkretne rezultate. Naša težnja je da ostvarujemo napredak koji Danilovgrad čini sredinom za kvalitetan život i rad svih građana”, ističe DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve