Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Danilovgrad: Nećemo učestvovati u radu sjednice SO koja nije sazvana u skladu sa zakonskim procedurama

U krajnjem, kako dodaju, očekivali su od prvog čovjeka Skupštine Velimira Đokovića da pokaže odgovornost i ne predsjedava sjednicom koja je zakazana na brzinu i više nego sporan način

Budući da nova vlast u Danilovgradu, nažalost, nastavlja sa praksom koju je uspostavila još na početku svog mandata, a koja se tiče zakazivanja sjednica na način koji se kosi sa Statutom opštine Danilovgrad i Poslovnikom o radu Skupštine opštine Danilovgrad, obavještavamo građanke i građane da nećemo učestvovati u radu na sjednici koja nije sazvana u skladu sa zakonskim procedurama, saopšteno je iz DPS Danilovgrad.

“Naime, kako u našem gradu ne postoje nikakve vanredne okolnosti u skladu sa kojima bi se mogla sazvati sjednica po hitnom postupku, pa bi u tim i takvim slučajevima zakazivanje sjednice danas za sjutra bilo opravdano, jasno je da nova vladajuća većina postupa po svojoj volji, pokazujući da nijesu dostojni funkcija koje pokrivaju, oglušujući se o prvne akte kojima se uređuje funkcionisanje Skupštine u našem gradu”, navodi se u saopštenju.

U krajnjem, kako dodaju, očekivali su od prvog čovjeka Skupštine Velimira Đokovića da pokaže odgovornost i ne predsjedava sjednicom koja je zakazana na brzinu i više nego sporan način.

“Time bi i dokazao da Statut i Poslovnik za njega nijesu mrtvo slovo na papiru, te takvim odbijanjem da učestvuje u pravnom nasilju koje se sprovodi u Danilovgradu. Neispunjenjem naših očekivanja i nepoštovanjem Zakona i podzakonskih propisa, ne želimo da damo legitimitet zakazanoj sjednici”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve