Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Danilovgrad: Joanikijev susret sa Dodikom u manastiru Ždrebaonik, još jedna provokacija

Vjerujući da je ipak misija svakog sveštenog lica pomirenje, a ne produbljivanje podjela i širenje netrpeljivosti, očekivalo se da će  nakon onog i onakvog ustoličenja – hemijskim ratom, pancirnim ćebetom i automatskim puškama – kojeg bi se svaki Božiji izaslanik na zemlji morao zastidjeti, Joanikije prestati sa slanjem poruka koje vrijeđaju većinsku Crnu Goru

Milorad Dodik, osvjedočeni nacionalista, sastaće se danas, kako crnogorski portali izvještavaju, sa Joanikijem i to ni manje, ni više nego u manastiru Ždrebaonik, u Danilovgradu, saopšteno je iz DPS Danilovgrad.

OSTATAK SAOPŠTENJA PRENOSIMO U CJELOSTI

Vjerujući da je ipak misija svakog sveštenog lica pomirenje, a ne produbljivanje podjela i širenje netrpeljivosti, očekivalo se da će  nakon onog i onakvog ustoličenja – hemijskim ratom, pancirnim ćebetom i automatskim puškama – kojeg bi se svaki Božiji izaslanik na zemlji morao zastidjeti, Joanikije prestati sa slanjem poruka koje vrijeđaju većinsku Crnu Goru.

Ali, kakva se poruka šalje dočekivanjem gospodina Dodika koji je samo prije nekoliko mjeseci poručio kako su poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici nepoželjni u Republici Srpskoj. Dakle, dok je za srpskog člana Predsjedništva BiH nepoželjan većinski dio predstavnika naroda u Parlamentu Crne Gore, on je od strane mitropolita SPC uvažen gost koji će biće dočekan u Danilovgradu.

Ukazuje li sastanak sa Dodikom, koji se mnogo puta osvjedočio kao negator države Crne Gore, za koga je i crnogorski jezik izmišljen, a sam sebe predstavlja kao promotera ideje “srpskog sveta”, na stavove čija je poenta pomiriteljska, a ton hrišćanski ili je to znak da Srpska crkva želi da izazove još jače podjele u Crnoj Gori?

Najmanje što bi Joanikije mogao, nakon haosa koji je izazvao na Cetinju, jeste da se suzdrži od konstantnih udara na crnogorsko dostojanstvo, te da ubuduće zaobiđe Danilovgrad kad ima namjeru sastati se sa onima koji bi crnogorsku istoriju, da im može biti izbrisali, a nezavisnu Crnu Goru učinili nepostojećom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
11.09.2021-14:54 14:54

Dje ste Danilovgradjani..branite Danilovgrad..od ovog cetnickog-genocidnog covjeka..

Slobo
11.09.2021-17:01 17:01

Kakva je razlika između krmeta i krmka? Zna li ko?

Scepan
12.09.2021-01:34 01:34
Reply to  Slobo

razlika je ko ona izmedju Draska Stanivukovica i Dodika