Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Da se izjasne nadležni o miješanju stranih službi u unutrašnja bezbjednosna pitanja

Zabrinjavajuća je informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja, naveli su iz DPS-a

Demokratska partija socijalista poziva predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori, saopštila je Komisija za bezbjednost DPS.

“Zabrinjavajuća je informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja, tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države”, navode u saopštenju.

Ti ih navodi, kako ističu, dodatno čude s obzirom na jučerašnje izjave predstavnika vlasti da je situacija u državi stabilna, i da je Vlada drži pod kontrolom.

“Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije”, dodaju oni.

Iz DPS-ove komisije za bezbjednost kažu da je ovo još jedan primjer “potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti”.

“Demokratska partija socijalista, će svakako, obavijestiti naše partnere iz NATO o aktuelnoj situaciji, i činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
24.08.2021-14:14 14:14

Šta rade u nezavisnoj i suverenoj državi, članici NATO pripadnici vojnih, policijskih i obavještajnih jedinica i službi, druge, strane države i ko ih je pozvao i kojim povodom ovde ?!
Veoma ozbiljno i važno pitanje za MUP Crne Gore, Ministarstvo odbrane i ANB.

4 C
24.08.2021-14:47 14:47

Eto koliko je Joanikije “crnogorski” mitropolit kad ga ustolicije vojska, policija i agenti BIA iz Srbije.
NATO, SAD. i EU se ponašaju kao u Avganistanu. Kao i 1918 g kukavički i sramno cute i gledaju okupaciju svoje saveznice