Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Crna Gora u blokadi i kolapsu sistema, dok aktuelna vlast pjeva svoje himne

U iću i piću, uz nacionalističke pjesme i istu takvu ikonografiju, nazdravljaju oni koji su državu destabilizovali a od izvršne vlasti napravili jednu komičnu tvorevinu, a sve zahvaljujući svojoj nesposobnosti, neodgovornosti, grabljivosti za funkcijama, ucjenama, poručuju iz DPS-a

Ukoliko je i bilo onih koji su imali dilemu, sinoć su jasno mogli vidjeti ko upravlja ovom državom. Veseli i raspjevani, u trenutku kad je cijela Crna Gora blokirana, jer ovako posvađani i nesposobni nijesu uspjeli ni šest mjeseci nakon formiranja Vlade da donesu budžet. U iću i piću, uz nacionalističke pjesme i istu takvu ikonografiju, nazdravljaju oni koji su državu destabilizovali a od izvršne vlasti napravili jednu komičnu tvorevinu, a sve zahvaljujući svojoj nesposobnosti, neodgovornosti, grabljivosti za funkcijama, ucjenama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

“Sabrani pod tuđim zastavama, stojeći pri intonaciji pjesme koja nije himna ni Crne Gore niti bilo koje druge države, rekli su sve o sebi. A oni preostali iz vlasti, koji ćute, tek najbolje govore – i ko su i sa kim su i šta podržavaju. Građani su juče vidjeli ko se želi izdati borcima za sekularno, građansko i evropsko društvo”, navode u saopštenju.

DPS ističe da svaki pojedinac koji je istinski posvećen građanskoj ideji, nezavisno od bilo koje pripadnosti, nakon prošle večeri više nikad ne treba imati dilemu da li, kako kažu, bilo ko iz aktuelne vlasti dijeli iste ideale.

“Jer, samo je još jednom jasno potvrđeno da je u pitanju grupa konzervativnih desničara, kleronacionalista, onih koji se bezuspješno žele otrgnuti od svoje nacionalističke prošlosti i, naravno, onih koji im na sve to ćute”, navode iz DPS-a.

Ističu da su “to oni koji sa građanima ne žele proslaviti ni 21. maj, niti bilo šta što ima veze sa građanskom i savremenom Crnom Gorom”.

“To su oni koji su još jednom jasno poručili da nijesu čuvari Ustava građanske i seku-larne države, na čije su čelo došli prošle godine – i već napravili tektonske poremećaje u njenom funkcionisanju.

Neka im i tuđih zastava i nepostojećih himni i prava na ćutnju. Svaki slobodoumni građanin koji se zalaže za evropsku Crnu Goru sada jasno zna ko je ko. A odbrana građanske države, u šta više nema sumnje, proces je koji se sada nameće kao ključni prioritet”, zaključuju iz DPS-a.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
03.06.2021-11:29 11:29

Nece ni ova nocna mora vjecno trajati. Samo se pitam da li ova marva uopste razmislja sta ih moze snaci kada budu otisli na otpad ??