Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Cetinje o URI: Niko ne mrzi nikoga tako, kao izdajnik izdanu domovinu

URA se, kako kažu, ranije legitimisala kao suverenistički subjekt kom je na srcu bila pripadnost i ljubav prema Crnoj Gori

Građani Cetinja pokazali su da ne prihvataju i odbijaju sve pokušaje litijaškog pokreta koji, kršeći mjere nadležnih crnogorskih državnih i zdravstvenih organa, upornim pritiskom i nasilnim putem izaziva hao po Crnoj Gori, u namjeri da joj oduzme crnogorski, istorijski, državni, nacionalni i crkveni identitet, saopštili su danas iz cetinjskog DPS-a.

URA se, kako kažu, ranije legitimisala kao suverenistički subjekt kom je na srcu bila pripadnost i ljubav prema Crnoj Gori.

“Ali, kako to biva kod onih koji gube uzorna ljudska svojstva u opsjednutosti služenjem tuđinsko osvajačkoj i rušilačkoj politici, kao i vlastoljubljem, slavoljubljem i koristoljubljem, promijenili su stranu i svrstali se u sofisticirane demagoge kojima su usta puna ljubavi prema Crnoj Gori, demokratiji i napretku, a djela i želje potpuno suprotstavljeni tome.

Pokušaji osnivača URA da preveslaju crnogorske glasače pričom o njihovoj građanskoj orijentaciji, od početka su bili očigledni. Nakon javno izrečenog stava njihovog predsjednika Abazovića da će nakon izbora, ako mu se ukaže prilika, praviti koaliciju sa
negatorima i rušiteljima Crne Gore, isto je potvrdio i nosilac liste Demokratskog fronta koji je objasnio da se od URA očekuje koalicija sa velikosrpskim nacionalističkim strankama koje on predvodi”, navodi se u saopštenju.

Zato su, svega 10 dana uoči izbora, kako kažu iz DPS-a, osnivači URE na brzinu smislili novu manipulaciju predstavljajući tzv. buduću ekspertsku Vladu.

“Jasno je da im je cilj da “građanskom” pričom uđu u biračko tijelo suverenističkog bloka, a nakon izbora, ako bi im se pružila šansa podrže anticrnogorsku opoziciju i tako sruše Crnu Goru. Zato, razočarava djelovanje URE i njenih partnera sa izborne liste “Crno na bijelo” koji preferiraju destruktivnu politiku SPC-a i njen manipulatorski litijaški pokret.

Naš narod takve dobro poznaje. Za takve je odavno rekao: “Niko ne mrzi nikoga tako, kao izdajnik izdanu domovinu”. Crna Gora je uvijek, pa će i ovoga puta, na častan i dostojanstven način, pobijediti one koji su je iznevjerili”, saopšteno je DPS-a.

Takvi nakon toga, zaključuju iz DPS-a idu u istorijski zaborav.

“I zato pozivamo građane da dobro razmisle o misiji URE na ovim izborima i 30. avgusta daju povjerenje partiji koja je dokazala da je stub očuvanja crnogorske nezavisnosti i suvereniteta. Birajući broj 8 na glasačkom listiću, čuvamo mir, slogu, razum, ponos i crnogorski suverenitet”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve