Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: TO se narugala Ukrajincima i obrukala Budvu, tražimo javno izvinjenje njenih čelnika

Ne postoji, kažu, opravdanje za spajanje ruske i ukrajinske zastave na karnevalu u trenutku dok Rusija nemilosrdno razara Ukrajinu

Turistička organizacija metropole crnogorskog turizma po ko zna koji put potvrđuje da se usljed svoje nesposobnosti i neznavenosti, tetura svaki put kada treba organizovati promotivne manifestacije koje bi naš grad trebalo da predstave u najljepšem svjetlu, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Budva.

“Budvanski karneval koji otvara vrata turističke sezone umjesto poruka mira, ljubavi, razumijevanja i tolerancije jasno je pokazao da nema obzira prema žrtvama rata u Ukrajini, gdje se broj stradalih ne može izbrojati”, navode u saopštenju.

Ne postoji, kažu, opravdanje za spajanje ruske i ukrajinske zastave na karnevalu u trenutku dok Rusija nemilosrdno razara Ukrajinu.

“Naime, bez imalo obzira organizatori karnevala poistovijetili su Ukrajinu i Rusiju stavljajući njihove zastave jednu do druge na kostimima uz pjesmu i igru. Iako vjerujemo da je ovakva ikonografija rezultat nakaradnog političkog stava rukovodilaca TO Budva po kojima su i agresori i žrtve podjednako „krivi“ za ratna razaranja, čelnici ove organizacije treba da imaju u vidu da je Crna Gora uložila maksimalne napore da pomogne Ukrajini, te da je otvorila vrata svim žrtvama rata te države. Onakvom nakaradnom simbolikom, na opštinskoj manifestaciji, turistička organizacija, koju finansiraju svi naši sugrađani, ponizila je Ukrajince i pokazala ruganje i neosjetljivost za svu patnju kroz koju prolaze”, ističu iz DPS-a.

Osuđuju, kažu, čin nepoštovanja žrtava rata od strane Turističke organizacije Budva kao krovnog organizatora budvanskog karnevala.

“Pružamo maksimalnu podršku Ukrajini i Ukrajincima koji su već treći mjesec žrtve nemilosrdnog rata od strane ruskog agresora.

Karneval u Budvi koji je nosio slogan “Nek’ živi ljubav”, zapravo je poslao poruku “Podržavamo rat, žrtve istog ćemo zanemariti”. Zato zahtijevamo javno izvinjenje čelnika turističke organizacije Ambasadi Ukrajine, građanima te države i svim ljudima, koje je ovaj incident duboko potresao”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.05.2022-22:35 22:35

Organizatori su krivi..zato sto nemaju moral da kazu da je Adolf Putin agresor..ubica..i fasista..