Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Litije važnije od raskopanih ulica

"Na šta liči jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori dovoljno govori nevjerica i ogorčenost građana i gostiju koji dođu da posjete ovo mjesto”, navode u DPS-u

Čelnicima budvanske opštine očigledno je bitnije blokiranje grada i građana, pozivanje na litije i molebane, te zakazivanje hitnih sjednica, a ne sređivanje puteva koje su obećali, saopštili su iz OO DPS-a Budva.

Foto: DPS

“Ni nakon nekoliko obraćanja, te ukazivanja na ovaj problem, kako od strane naše partije tako od strane većine mještana, u Petrovcu je stanje nažalost ostalo nepromijenjeno. Trenutna vlast u Budvi počela je da izvodi radove u Petrovcu kod autobuske stanice na izradnji kružnog toka. Uz veliku medijsku pompu u novembru sa otpočeli radovi, ulice su raskopane a nakon par dana radovi su stali. Od tada je prošlo više od dva mjeseca, a radovi se ne nastavljaju. Na šta liči jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori dovoljno govori nevjerica i ogorčenost građana i gostiju koji dođu da posjete ovo mjesto”, navode u DPS-u.

 

Prema njihovim riječima, da situacija bude još gora radi se o jedinoj ulici koja vodi od magistrale do petrovačkog šetališta, tako da svaki gost ili posjetilac mora ovuda proći i kao doček u turističko mjesto vidjeti raskopane i zatvorene ulice, otvorene kanale, neobezbijeđene i opasne kako za vozače tako i za pješake.

“Opštinski čelnici, a tu prije svih mislimo na predsjednika opštine i predsjednika skupštine (koji je da još bude gora situacija upravo iz Petrovca) bave se sasvim drugim stvarima. Očigledno je njima bitnije blokiranje grada i građana, pozivanje na litije i molebane, te zakazivanje hitnih sjednica, a da su odgovorni kao što nisu upravo bi zbog ove situacije sazvali hitnu sjednicu, jer nam je sezona praktično pred vratima”, ističu u DPS-u.

Razumljivo je, kažu, da Carević od svojih crkvenih obaveza (jer je ujedno i predsjednik crkvene opštine Budva) nema vremena da se bavi svojim poslom, kao i da nema vremena da brine i zastupa sve građane, već samo one koji dijele njegovo mišljenje i podržavaju njegovu partiju.

“Ali i pored velikog broja obaveza predlažemo predsjedniku opštine da malo prošeta gradom i mimo litija, pa da vidi u kakvom je stanju grad koji uskoro ulazi u sezonu, jer je očigledno da mu zastave drugih država zakljanjaju pogled, te da obavezno prošeta do drugih djelova opštine Budva npr. do Petrovca koji se nalazi u potpunom haosu u koji ga je ova vlast dovela”, navode u DPS-u.

Oni su kazali i da se novoizabrani Savjet Mjesne zajednice Petrovac ne oglašava o ovom problemu.

“Njihove vidike ne zatvaraju tuđe zastave kao što je slučaj sa gospodinom Carevićem, već isključivo politička pripadnost koja im ne dozvoljava da o ovome progovore ili reaguju ne bi li naljutili svoje partijske šefove, koji su ih silom na sramotu ugurali u savjet, iako je na zboru građana Petrovca koji je održan uoči Nove godine svakom prisutnom bilo jasno da ne postoji kvorum (potrebno je da bude prisutno minimum 10 odsto stanovnika Petrovca) i da se na zboru ne može odlučivati to jest birati članovi savjeta MZ. Sve prethodno navedeno dovoljno govori o odnosu čelnika opštine Budva prema Petrovcu i njegovim građanima”, ističu u OO DPS Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve