Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Kreditno zaduženje prema WTE u svim evidencijama Opštine

Kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština - saopšteno je iz DPS Budva

Kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština – saopšteno je iz DPS Budva.

foto DPS Budva

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje funkcionera i odbornika Demokrata Dragana Krapovića.

– Draganu Krapoviću smo već jednom rekli da nam neće biti problem svaki put kad se oglasi, da ponovimo jedinu istinu: svi problemi u kojima se Budva trenutno nalazi isključivo su rezultat nesposobnosti njega i njegovih koalicionih partnera, koji su za tri godine uspjeli samo da zaduže opštinu, pozapošljavaju rodbinu, prijatelje i partijske kadrove i da ne urade apsolutno ništa

I ovo ćemo da ponovimo, samo zbog Dragana Krapovića, jer jedino on još nije shvatio: kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština. Takođe, isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune – saopšteno je iz DPS.

Za dio tog kreditnog zaduženja, kako navode, država je garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.godine.

– Bivša lokalna uprava zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je 0,00 €, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila država, opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što piše na današnji dan već državi, što je istina.

Budvu je zadužio Dragan Krapović, u maju 2018. godine, Odlukom o zaduživanju Opštine Budva u cilju sprečavanja aktiviranja državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u broj 01-1404/1 od 30.05.2018. godine, u iznosu od 3.500.000,00 €. Odluka je potvrđena na Skupštini 17. jula 2018. godine – naovde iz DPS.

Oni su poručili da bi Krapović mogao da objasni građanima “svoju novu poziciju iz koje nastupa” – da li kao bivši predsjednik opštine, bivši nosilac liste, možda uskoro i bivši član Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve