Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Carević nije odao poštu borcima i žrtvama najveće frontalne bitke vođene u Crnoj Gori

,,Predsjednik opštine Budva, Marko Carević i čelnici lokalne samouprave, ovim činom pokazali su da za njih bitka na brdu Paštrovnica u Poborima, koja je bila najveća frontalna bitka vođena u Crnoj Gori, ne predstavlja apsolutno ništa''

Na obilježavanju bitke iz Drugog svjetskog rata u Poborima nije bio prisutan niko od čelnika iz Opštine Budva. Naime, predsjednik ove opštine i njegovi saradnici smatrali su da ne treba da odaju poštu borcima koji su zaustavili šest hiljada italijanskih vojnika i time spriječili zarobljeništvo ovog kraja?!, navode iz DPS Budva.

“Predsjednik opštine Budva, Marko Carević i čelnici lokalne samouprave, ovim činom pokazali su da za njih bitka na brdu Paštrovnica u Poborima, koja je bila najveća frontalna bitka vođena u Crnoj Gori, ne predstavlja apsolutno ništa! Za Carevića, „predsjednika svih građana Budve“, taj herojski čin očigledno ne postoji, i nije smatrao da su žrtve dostojne pomena.

Sramota, predsjedniče Careviću, i za Vas i za Vaše saradnike. Ovakvim odnosom pokazali ste da nemate poštovanja ni prema palim borcima ni prema njihovim potomcima. Svoje jeftino kalkulantsvo demonstrirali ste i kada se nijeste pojavili na svečanoj sjednici Skupštine opštine Budva 22. novembra pokušavajući da na taj način prikupite još koji jeftin politički poen. Vjerovatno da se otvarao neki kružni tok, na čijim izradama Vaša privatna firma uzima milione, tu bi Vam bilo mjesto. Ne iznenađuje nas bahatost i primitivni populizam odlazeće vlasti. Svakim svojim činom pokazuju da nijesu dostojni a ni dorasli da vode Budvu”, navode iz DPS Budva.

Kako zaključiju, odaju počast palim borcima koji nijesu marili za svoje živote ne bi li sačuvali živote ostalih i svoju teritoriju, slava im.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve