Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Za neuspjehe opštinskih vlastodržaca kriv uvijek neko drugi

I ova sjednica je  potvrdila katastrofalno loše funkcionisanje beranskih vlastodržaca, kojima je za svoje neuspjehe uvijek kriv neko drugi, i po pravilu DPS

Prva redovna sjednica beranskog lokalnog parlamenta ove godine održana je tek početkom ovoga mjeseca, a neodržavanje redovnih sjednica potvrđuje sve međupartijske nesuglasice i ucjene unutar aktuelne beranske vlasti, tvrdi Demokratska partija socijalista u Beranama.

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti: 

I ova sjednica je  potvrdila katastrofalno loše funkcionisanje beranskih vlastodržaca, kojima je za svoje neuspjehe uvijek kriv neko drugi, i po pravilu DPS. Ali, Izvještaj o radu predsjednika Opštine i organa lokalne samoprave za 2018. godinu samo je potvrdio da je potpuna krivica u redovima beranske neodgovorne družine koja vrši vlast.

Dovoljno je, kao dokaz tome, istaći samo nekoliko podataka iz ovoga Izvještaja.

Prvo, aktuelna beranska vlast je, u predmetnom period, za kapitalne projekte izdvojila samo 350.000 eura, što je i daleko ispod onoga što izdvajaju i naše susjedne opštine Andrijevica i Petnjica, ali je, ipak, malo više od kupljenog mercedesa za predsjednika opštine, za koji je izdvojeno nešto oko 60.000 eura.

Drugo, u izvještajnom periodu predsjednik opštine je imao samo protokolarne susrete, koktele i prijeme, a da nije uspio da održi nijedan sastanak sa privrednicima ili potencijalnim investitorima.

Treće, sve što je radjeno u 2018. godini, u Beranama, finansirala je Vlada kroz kapitalni budžet, a nastavlja i ove, u iznosu od 3,2 miliona eura. To nikako da priznaju nesposobni beranski vlastodršci. Njihovom nesposobnošću Berane je dovedeno u red najneuredjenijih gradova sa uništenom saobraćajnom infrastrukturom, sa stotinama divljih deponija, zapuštenim parkovima, a ova interesna družina nikako da shvati da već šestu godinu vrši vlast, ali, nažalost, ne u opštem, nego isključivo ličnom interesu.

Odbornici Demokratske partije socijalista su  svojim skupštinskim diskusijama jasno i argumentovano ukazali na nagomilane probleme u našem gradu koje je stvorila aktuelna lokalna vlast, a iste nije sposobna da riješi. Zato je i opravdano ogorčenje građana Berana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve