Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Medicinske sestre njeguju temeljne moralne vrijednosti

Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, medicinske sestre i tehničari obilježavaju u jeku pandemije virusa COVID-19

Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maj, medicinske sestre i tehničari obilježavaju u jeku pandemije virusa COVID-19. Prethodni mjeseci, još jednom, dodatno uvjerili da medicinske sestre/tehničari njeguju temeljne moralne vrijednosti: saosjećanje, brižnost, pažnju prema drugima i uzajamno povjerenje i profesionalnost, saopšteno je iz DPS Berane.

DPS Berane

“Ovaj osoben profesionalni poziv koji iziskuje ono najdragocjenije u ljudskom biću – a to je humanost i predanost poslu, došao je do punog izražaja i u ovom vremenu. To nas nije iznenadilo, jer smo se uvijek ponosili kvalitetom našeg javnog zdravstva, čemu u velikoj mjeri doprinose i medicinske sestre/tehničari. Ovom prilikom, čestitajući ovaj Dan, iskazujemo poštovanje i zahvalnost svim medicinskim sestrama/tehničarima u beranskim zdravstvenim ustanovama, koji su pokazali znanje i visoku profesionalnost u izazovnim danima borbe sa najvećom globalnom zdravstvenom krizom u prethodnim decenijama”, navodi se u saopštenju.

Odličan zdravstveni sistem u Beranama, koji je po svom kvalitetu i kadru prepoznat i u regionu, i kadrovski i infrastrukturno je odgovorio i pokazao da je sposoban i za ovakve izazove. Prethodnim ulaganjem Vlade u izgradnju, adaptaciju i rekonstrukciju Infektivnog odjeljenja, Pedijatrije, Neurologije, Hemodijalize, Transfuzije krvi, Urgentnog centra, Doma zdravlja, nabavke savremenih aparata stvarani su dobri uslovi u kojima i znanje dolazi do izražaja, a sve u funkciji očuvanja zdravlja naših sugrađana.

“Da se ovoj profesiji pridaje važnost pokazuje i opredijeljenost Vlade da u našem gradu nastavi da funkcioniše Visoka medicinska škola Medicinskog fakulteta iz Podgorice, te kao strukovna škola omogući sticanja novih znanja i vještina.
Uvjereni smo da će Vlada i u narednom periodu biti posvećena podizanju standarda medicinskih sestara/tehničara”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve