Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Četničku ideologiju porazili naši đedovi, DPS garant antifašizma

Demokratska partija socijalista Berana, najoštrije osuđuje četničko divljanje u Beranama i zahtijeva od nadležnih državnih organa da najhitnije i najenergičnije reaguju i počinioce ovih nedjela privedu zakonu.

Demokratska partija socijalista Berana, najoštrije osuđuje četničko divljanje u Beranama i zahtijeva od nadležnih državnih organa da najhitnije i najenergičnije reaguju i počinioce ovih nedjela privedu zakonu.

“Jučerašnje okupljanje sljedbenika Pavla Đurišića u Gornjem Zaostru, koje je predvodio potpredsjednik Skupštine opštine Berane, te ispisivanje četničkih parola u gradskim multinacionalnim sredinama: Haremima, Talumu i Obalskom naselju, pokazuju uporno istrajavanje četničkih grupacija da naruše multinacionalni i multivjerski karakter našeg grada.

Nacionalistički grafiti i nasrtaji na kuće i imovinu manjinskih naroda u našem gradu otpočete u noći proslave izborne pobjede koalicije SNP-DF, nastavljene su paljenjem prodavnice u Docu, kolonama automobila sa zastavama drugih država, četničkim orgijanjem u Gornjem Zaostru i sramnim paraloma kao najnovijim činom”,navedeno je u saopštenju DPS-a.

Demokratska partija socijalista je, kako dodaju, u kontinuitetu upozoravala javnost na dvoličnost funkcionera Socijalističke narodne partije i pročetničko djelovanje vojvoda iz Demokratskog fronta, čiji aktivisti neprestano nasrću na multinacionalni sklad u Beranama – gradu Vjesniku mira.

“Demokratska partija socijalista Berana poručuje četničkim grupama i njihovim vođama u lokalnoj vlasti, da u našem gradu nema mjesta njihovoj ideologiji, jer su tu ideju porazili naši đedovi, a antifašizam živi i živjeće još snažnije, čemu je garant naša partija.

Građanima Berana poručujemo da Demokratska partija socijalista kao građanska partija i konstituent državne vlasti, garantuje sigurnost svim građanima i njihovoj imovini, bez obzira na nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje”, zaključili su u saopštenju iz beranskog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve