Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Bečić i Krivokapić se međusobno hrabrili

''Razumijemo da je cilj nove vlasti da usvajaju zakone kojima će se mijenjati građansko biće Crne Gore i država potčiniti zahtjevima klerikalnih struktura'', dodaju u saopštenju

Sastanak Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića, pokazao je da predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine, ne samo što ne poznaju svoje ustavne nadležnosti, već pokazuju ambiciju da uzurpiraju nadležnosti drugih institucija u Crnoj Gori, saopšteno je večeras iz DPS-a.

“Vjerujemo da su u pitanju neznanje i nesnalaženje, ali i loša namjera da se makijavelijevskim principom – cilj opravdava sredstvo – zgaze Ustav i zakoni Crne Gore. Razumijemo da je cilj nove vlasti da usvajaju zakone kojima će se mijenjati građansko biće Crne Gore i država potčiniti zahtjevima klerikalnih struktura”, dodaju u saopštenju.

Kako navode, problematično je što se neustavna, i protivzakonita sredstva koriste da se ostvari taj cilj, poput glasanja bez kvoruma, kojem su pribjegli kako bi na silu izglasali Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Vjerujemo da su se Bečić i Krivokapić, danas međusobno hrabrili, ubijeđujući jedan drugog da će udruženi biti jači od Ustava, zakona i institucija Crne Gore. Ipak, rano je za slavlje, za sada su samo sačuvali svoje fotelje, iz kojih bi bili izbačeni da “Zakon nad zakonima” nijesu protivpravno usvojili”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve