Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Bar: Okupljanja širom Crne Gore ne služe za odbranu vjere i vjerskih objekata

Okupljanja koja se organizuju u gradovima širom Crne Gore i u Baru ne služe za odbranu vjere i vjerskih objekata nego za širenje retrogradnih političkih poruka, čime se najgrublje manipuliše vjerskim osjećanjima građana, ocijenjeno je na sjednici Opštinskog odbora DPS Bar

Okupljanja koja se organizuju u gradovima širom Crne Gore i u Baru ne služe za odbranu vjere i vjerskih objekata nego za širenje retrogradnih političkih poruka, čime se najgrublje manipuliše vjerskim osjećanjima građana, ocijenjeno je na sjednici Opštinskog odbora DPS Bar.

“Nespremnost jedne vjerske zajednice da prihvati da je Crna Gora suverena država i da je potrebno da organizuje svoje djelovanje u pravnim okvirima Crne Gore ne može biti motiv za manipulaciju vezanu za imovinu, niti za podsticanje atmosfere haosa, potpomognuto instrukcijama vjerskih i političkih adresa van granica ove države”, poručili su oni.

Na sjednici je razgovarano o sprovođenju dokumenata usvojenih na VIII Kongresu DPS Crne Gore, realizaciji izbornog programa DPS u Baru u prethodnoj godini, planovima za 2020. godinu i aktuelnim događajima na političkoj sceni.

U 2020. godini nastaviće se sa realizacijom projekata koji će značajno izmijeniti izgled grada i poboljšati kvalitet života stanovnika Bara. Na sjednici je dogovoreno, da se u naredom periodu obiđu svi mjesni odbori Partije, i sagleda stepen realizacije Izbornog programa”, navode iz DPS-a.

Razgovarano je i o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i informacijama koja su predmet različitih tumačenja u javnosti.

“Zaključeno je da usvojeni zakon svakom građaninu garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, svakoj vjerskoj zajednici prikladan pravni položaj, da je u potpunosti u skladu sa Ustavom i međunarodnim normama, i da je ocijenjen pozitivnom mišljenjem najvećeg autoriteta u ovoj oblasti, Venecijanske komisije Savjeta Evrope”, dodaju oni.

Na sastanku je istaknuto da DPS kao državotvorna partija, sa svojim koalicionim partnerima preuzima odgovornost za dalji razvoj države i društva i da su mir, dostojanstvo i povjerenje naša politika.

“Sigurni smo da će građani Bara znati da sačuvaju multietnički i multivjerski sklad koji su vjekovima baštinili”, naglasili su iz ove stranke.

Kako tvrde, sprovodeći odluke od značaja u pravnim okvirima, država je još jednom pokazala institucionalnu snagu.

“Ova situacija je pokazala da je DPS jedina partija koja u saradnji sa koalicionim partnerima i svim progresivnim snagama, može Crnu Goru da razvija u skladu sa standardima Evropske unije”, zaključili su iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve