Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Andrijevica: Za aktuelnu vlast ovo je zaboravljeni grad

Takođe je veoma zabrinjavajuće što je realna situacija mnogo lošija od one koja se prikazuje svakodnevnim brojkama kada se radi o broju zaraženih u Andrijevici, poručuju iz DPS-a

Da premijer i Vlada ne rade u interesu svih građana naše države, pokazuje primjer Andrijevice, koja je u pogledu epidemiološke situacije u Crnoj Gori, postala zaboravljeni grad, saopštili su iz DPS Andrijevica.

“Mjere koje su donesene 31. marta i odnose se na otvaranje bašti za ugostiteljske objekte u Crnoj Gori obuhvatile su i Andrijevicu. Međutim, ključno pitanje je zašto su mjerama otvorene bašte koje nijesu bile ni zatvorene? Epidemiološke mjere koje su u tom trenutku bile na snazi u Andrijevici nijesu obuhvatale zatvaranje ugostiteljskih objekata, već je grad bio jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je bio bez posebnih mjera. Da je Andrijevica za aktuelnu vlast zaboravljeni grad, pokazali su i zatvaranjem vaspitno-obrazovnih ustanova u tom gradu donoseći tu odluku tek 2. aprila”, piše u saopštenju.

Dodaju da u gradu u kojem broj zaraženih raste više nego u bilo kom drugom periodu epidemiološke situacije, škole se zatvaraju, a grad i ugostiteljski objekti ostaju otvoreni.

“Takođe je veoma zabrinjavajuće što je realna situacija mnogo lošija od one koja se prikazuje svakodnevnim brojkama kada se radi o broju zaraženih u Andrijevici. Možda bi stvarnost bila drugačija da nova vlast u Andrijevici ima barem Opštinski krizni štab kao što ga imaju ostale opštine u Crnoj Gori koji bi mogao da uputi Vladu i premijera na alarmantnu situaciju u našem gradu. Ali izgleda da će zdravlje građana naše opštine ostati sporedna stvar u ovako teškoj situaciji koja je pogodila ne samo nas, već i cijelu državu pa i svijet”, zaključuju iz andrijevičkog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve