Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Andrijevica: Sramna zloupotreba i politizacija incidenta u kojem je povrijeđeno dijete

''Nadamo se da će ovaj nesrećni incident ohladiti usijane glave nacionalističkih provokatora, jer građani Crne Gore treba da žive jedni sa drugima, i ma koliko njihova ideološka uvjerenja bila različita, ona ne smiju proizvoditi ovako tragične posljedice''

Osuđujemo medijske manipulacije i zloupotrebe u političke svrhe incidenta koji se desio u Andrijevici, saopštio je Opštinski odbor DPS Andrijevica.

“Pokušaj gospodina Danila Ivanovića, oca djeteta koje je povrijeđeno u kafanskoj tuči da grubo politizuje događaj i umiješa našu partiju, je sraman. Nacionalistička glasila koja kao medijski lešinari eksploatišu i spinuju ovaj incident, treba da znaju da su to isto radile i propagandne mašinerije koje su bili logistička podrška etničkim sukobima, i takvo činjenje proizvelo je ogromne ljudske žrtve i dugotrajnu nesreću ovog prostora”, naveli su u saopštenju.

Zabrinjavajuće je, kako kažu, da Danilo Ivanović, ne uviđa svoju krivicu i neodgovornost kao roditelja, “pa je u prisustvu svog djeteta, u kafanskoj atmosferi, bez ikakvog razloga provocirao pripadnike drugih nacija, prije svega Crnogorce”.

“Morao je da zna da na taj način izlaže i sebe i svoje dijete reakcijama, koje su na kraju dovele do povreda djeteta. Nijedan odgovoran roditelj to ne bi uradio. To što Ivanović iz svojih pobuda, konstantno provocira na nacionalističkoj osnovi i dovodi i sebe u situacije koje su opasne, njegov je izbor. Međutim, kada pokuša da konkretan incident zloupotrebljava i politički manipuliše, ne bi li poremetio međuetničke i uopšte građanske odnose u našem kraju, onda je to opasno i za svaku je osudu”, naglašavaju iz OO DPS Andrijevica.

Ističu da duboko žale zbog povrjeđivanja devetogodišnjeg djeteta i žele da se dječak što prije oporavi.

“Nadamo se da će ovaj nesrećni incident ohladiti usijane glave nacionalističkih provokatora, jer građani Crne Gore treba da žive jedni sa drugima, i ma koliko njihova ideološka uvjerenja bila različita, ona ne smiju proizvoditi ovako tragične posljedice. Građanski sklad i međuetnički mir je nešto po čemu je naša država bila prepoznata, a to je, i glavni uslov za bilo kakav, ekonomski, socijalni, kulturni prosperitet nekog društva”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DPS Andrijevica: Sramna zloupotreba i politizacija incidenta u kojem je povrijeđeno dijete – CG Vijesti
10.08.2021-12:55 12:55

[…] Aktuelno […]