Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Andrijevica: Nastavlja se saga o partijskom revanšizmu od strane lokalne vlasti

''Ovo je klasičan primjer partijskog revanšizma koji za posljedicu može imati da u potrazi za poslom navedena lica napuste naš kraj''

Da je Andrijevica grad čuda najbolje prikazuje cijeli niz pravnih nelogičnosti manifestovan kroz odnos lokalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” prema donedavno zaposlenim licima, napisali su u saopštenju iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Kako su kazali, V.d. direktora Željko Novović, uprkos tome što mu je istekao period na koji je imenovan za vršioca dužnosti, velikodušno je uručio 9 otkaza licima koja su bila zaposlena na neodređeno na poziciji zaštitara.

”Ovo je klasičan primjer partijskog revanšizma koji za posljedicu može imati da u potrazi za poslom navedena lica napuste naš kraj”, dodali su.

Ni tu nije kraj sage o zaštiti najboljeg interesa zaposlenih, dodali su, pa je samoprozvani šerif u ime Društva sklopio posao sa jednom privatnom firmom, te za njen račun angažovao nova lica koja će pokrivati iste pozicije po osnovu kojih je prethodnicima uručen otkaz.

”S obzirom na to da je riječ o evidentno gruboj povredi pravnog poretka odnosno kršenju zakonskih normi, pozivamo nadležne institucije da ispitaju ovaj slučaj i adekvatno reaguju, te stanu na put hajdučiji i bezakonju izazvanom zapošljavanjem po političkoj podobnosti, uz napomenu da će naša partija pružiti neophodnu pravnu pomoć u konkretnoj situaciji”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve