Kako smo i kazali u prethodnom saopštenju – nova većina nije preuzela vlast, a već je počela sa kršenjem zakona, ponovili su danas iz Demokratske partije socijalista Andrijevica, dostavljajući, kako su rekli, dokaze da su Demokrate prekršile Zakon i da partijski zapošljavaju.

U andrijevičkom odboru DPS ističu da se u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno navodi: “Menadžer se postavlja, na osnovu javnog konkursa, na vrijeme od pet godina”.

“Zakonom o turističkim organizacijama propisuje se da Izvršni odbor turističke organizacije: imenuje direktora stručne službe i rukovodioce organizacionih jedinica, na osnovu javnog konkursa”, navode u DPS Andrijevica.

Iz te stranke podsjećaju da je koalicionim sporazumom nove većine jasno utvrđeno da ta mjesta pripadaju Demokratama.

“Stoga se sa pravom pitamo, budući da se popunjavaju na osnovu javnog konkursa, kako je moguće u koalicionom sporazumu precizirati ovakvu odredbu? Moguće je, dakle, samo ako je u pitanju partijsko zapošljavanje, čime se na direktan način krše pomenuti zakoni”, ocjenjuju u DPS Andrijevica.

Ipak, kako kažu, da ne bi bili jednostrani – pozvali su pravnika iz Demokrata Nevena Gošovića da se izjasni i kaže da li je sporazumom prekršen zakon ili nije.

“Vjerujemo da za njegove pravničke kapacitete ovdje i nema prevelike dileme”, poručuju iz DPS Andrijevica.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve