Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Andrijevica: Andrijevica diskriminisana populistički najavljenim budžetom, projekti zaustavljeni

Podsjećanja radi, navode, tokom 2018. i 2019. godine u Andrijevici je prethodna Vlada čiji glavni stožer je bila naša partija, uložila preko 4 miliona eura

Andrijevica je jedna od dvije opštine koje su najviše diskriminisane populistički najavljenim kapitalnim budžetom za sljedeću godinu. Zaista je frapantan podatak da je u našoj opštini aktuelna Vlada uložila nula eura tokom 2021. godini, a da za 2022. godinu planirana sredstva iznose oko 960 hiljada eura, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

”Upravo način da ni lokalnim, a ni državnim budžetom nijesu bila predviđena značajnija ulaganja u Andrijevicu, za svoju posljedicu dovelo je do zaustavljanja onih projekta koji su započeti tokom mandata prethodne vlasti, a prije svih to su Kuća voća i izgradnja kasarne, koja ovoj Vladi nije ni u planu.

Kroz njihovu realizaciju bilo je planirano otvaranje preko 250 novih radnih mjesta, a što bi sigurno pozitivno uticalo na smanjenje migracije stanovništva iz naše opštine i u značajnoj mjeri smanjilo nezaposlenost. To je i krucijalni problem građana Andrijevice, jer trenutni procenat nezaposlenosti doseže i do čak 60%”, dodali su.

Podsjećanja radi, navode, tokom 2018. i 2019. godine u Andrijevici je prethodna Vlada čiji glavni stožer je bila naša partija, uložila preko 4 miliona eura.

”Sve gore navedeno govori u prilog koliko je ministru Spajiću stalo do svih ovih problema naših sugrađana, koji su na svojoj koži osjetili “blagodeti” razvojne politike Vlade čiji je član. Samo pad ove Vlade, kao i odlazak u prošlosti aktuelne lokalne vlasti, mogu Andrijevici dati šansu da se vrati na kolosjek kojim je išla sve do 30. avgusta prošle godine”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve