Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Amfilohije u ulozi lidera DF-a

Očajni višegodišnji gubitnici, zaklonili su se iza crkve, nadajući se da će im tamjan pomoći da ne izgube i predstojeće izbore 30. avgusta, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista

Lamentiranjem nad sudbinom opozicije, nemogućnošću da zbog epidemije koronavirusa održava mitinge po Crnoj Gori u formi litija i uz sasluživanje Crkve, mitropolit Amfiohije je juče najotvorenije nastupio u ulozi lidera izborne liste Demokratskog fornta, odnosno srpskog bloka. Očajni višegodišnji gubitnici, zaklonili su se iza crkve, nadajući se da će im tamjan pomoći da ne izgube i predstojeće izbore 30. avgusta, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

foto DPS

“Da je Amfilohije prihvatio kandidaturu za izbore, i da godinama, a posebno posljednjih nekoliko mjeseci, vidi sebe na čelu Crne Gore, postaje jasno i na osnovu toga što se kao u predsjedničkim debatama, ustremio na ličnost Predsjednika i njime se bavi gotovo opsesivno. Samo se čeka kad će da klikne : “ Mi ili on”. Ponovnim instruisanjem “ vjernog naroda” za koga da glasa, a kome da uskrati povjerenje, mitropolit je pokazao da je bez imalo neprijatnosti prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru i da mu ovaj koncept manipulisanja emocijama jednoga dijela birača, nije neukusni ispad već praksa koju će ponavljati sve vrijeme kampanje”, naglašavaju u DPS-u.

Prema njihovim riječima i na kraju, kada Amfilohije, u svojoj predizbornoj besjedi govori o tajkunima, da li to on misli i na one koji su zahvaljujući nepoštovanju zakona države Crne Gore stekli enormno bogatstvo, za i na račun crkve i svetinja, pa sad novčanu moć koriste da sruše pravni poredak države Crne Gore?

“Uzgred, preporučujemo Amfilohiju da svijetlo ime Petra I Petrovića Njegoša ne koristi prečesto u stalnom nastojanju da unizi Crnu Goru, jer, ako vjeruje u kletve, i ako vjeruje u moć riječi Svetoga Petra Cetinjskoga, onda valjda shvata da bi se neke od njih mogle okrenuti i protiv njega samog”, zaključuju u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve