Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Alarmantan Broj preminulih i novozaraženih, svaki član Vlade odgovoran za strašan scenario

Oni pitaju šta treba da se desi pa da vlast sagleda svu pogubnost nestručnog rada uprave Ministarstva zdravlja, koji za posljedicu ima epidemiju koja bukti stihijski, poput požara, i koju zdravstvene vlasti uopšte nijesu u stanju da kontrolišu

Demokratska partija socijalista DPS poručuje da su brojke u vezi sa korona virusom alarmantne. Oni ukazuju da je, prema posljednjim podacima, u Crnoj Gori od posljedica te bolesti umrlo 12 ljudi, dok je zaraženo još 600 građana.

“Danas je u Hrvatskoj koja ima populaciju malo veću od četiri miliona stanovnika, od korona virusa umrlo 13 ljudi, u Srbiji u kojoj živi skoro devet miliona građana, umrlo je 15, a u Sloveniji koja ima oko dva miliona stanovnika, od posljedica zaraze ovim virusom život je izgubilo osam osoba. Ove brojke svjedoče o strašnoj statistici koja je posljedica razbuktale i nekontrolisane epidemije u Crnoj Gori”, kazali su u DPS-u.

Oni pitaju šta treba da se desi pa da vlast sagleda svu pogubnost nestručnog rada uprave Ministarstva zdravlja, koji za posljedicu ima epidemiju koja bukti stihijski, poput požara, i koju zdravstvene vlasti uopšte nijesu u stanju da kontrolišu.

“Zastrašujuće je poređenje koje pokazuje da je za dva i po mjeseca rada ove Vlade preminulo tri puta više ljudi nego za devet mjeseci epidemije u vrijeme bivše vlasti?! U ovu statistiku su ušli i mjeseci kad se zdravstveni sistem lavovski borio sa drugim talasom koji je donio veliko povećanje zaraženih, ali je epidemija bila stručno kontrolisana i broj izgubljenih života minimalan, u odnosu na današnju crnu statistiku”, ocijenili su u DPS-u.

Navode i da su mjere Ministarstva zdravlja i Vlade potpuno nestručne.

“Od potpunog odsustva bilo kakve zdravstvene kontrole putnika na ulasku u našu zemlju – pod izgovorom da tako podstiču turizam, a umjesto toga smo svrstani u zemlje u koje vlade upozoravaju da se ne putuje – do nestručne i neodgovorne odluke da se štićenici domova za stare liječe u tim ustanovama a ne u bolnicama, pogubne su bile po zdravlje i živote naših građana”, kazali su u DPS-u.

Kako dodaju, pozivaju Vladu na odgovornost, zbog svega što je zadesilo Crnu Goru kao posljedica lošeg upravljanja krizom, pogrešne strategije nadležnog ministarstva, nadgornjavanja sa donatorima vakcina, politikanstvom i revanšizmom kao jedinim i glavnim principom kojim se aktuelna ministarka vodila.

“Kako je cijela Vlada stala iza neodgovornih i nestručnih postupaka ministarke zdravlja, onda je svaki njen član podjednako odgovoran za strašan scenario čije su žrtve svi građani Crne Gore”, zaključili su u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
23.02.2021-20:56 20:56

9vo je najgore vrijeme za Crnu Goru u kojoj tone sve što je davalo živosti, i uz napore se krenulo naprijed, Ovo se radi namjerno ubijaju ljude. Vlada je kriva!