Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Ako u Nikšiću nema partijskog zapošljavanja i ako je otvoreno 3.000 novih radnih mjesta, kako kaže Kovačević, onda je sjutra 1. april

''Jedino moguće objašnjenje je da se Kovačeviću omakla jedna nula više od broja koliko ih je zaposlio u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i državnim preduzećima'', ocijenili su iz DPS

Pompezna izjava predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića o tome da u Nikšiću nema partijskog zapošljavanja i da je otvoreno 3.000 novih radnih mjesta sve dobronamjerne građanke i građane navodi na razmišljanje da li mi svi zaista živimo u istom gradu, poručili su iz DPS Nikšić.

“Jedino moguće objašnjenje je da se Kovačeviću omakla jedna nula više od broja koliko ih je zaposlio u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i državnim preduzećima”, ocijenili su iz DPS.

Kad već nema partijskog zapošljavanja ni nepotizma, kako navode, postavlja se pitanje kako se zove:

” Zaposlenje tri odbornika iz lokalnog parlamenta u lokalnu upravu; Zaposlenje više kandidata za odbornike sa lista partija koje u našem gradu čine vlast; Uhljebljenja aktivista i članova opštinskih organizacija partija vlasti u javnim ustanovama i preduzećima; Zaposlenje majke, brata i kume jednog od sekretara; Imenovanje kuma za savjetnika, a zaposlenje kume u EPCG; Zaposlenje druge kume u Sekretarijat za lokalnu samoupravu; Zaposlenje snahe visokog funkcionera DF, kao i brata partijskog poslušnika Spasoja Tomića, zaposlenje sestre jednog od partijskih lidera”, pitaju iz DPS Nikšić.

Iz Odbora zahtijevaju pojašnjenje sljedećih zaposljenja.

“Zaposlenje kćerke jednog od sekretara samo kako bi ostvarila pravo na trudničko bolovanje; Zaposlenje brata direktorke jedne opštinske agencije; Zaposlenje tetka, brata od tetke; Zaposlenje brata jedne odbornice; Zaposlenje četri bliska rođaka jednog od poslanika; Zaposlenje sina jednog od odbornika, pa supruge drugog odbornika i tako u nedogled”, dodaju iz nikšićkog DPS.

Takođe, dodaju,  postavlja se pitanje gdje je tačno otvoreno tih 3.000 radnih mjesta, kako bi građani, a naročito mladi visokoškolci, koji su u potrazi za poslom, na ista mogli i da konkurišu.

“Jasno je da Kovačević nastavlja manipulatorski maestralno da saopštava podatke za koje vjeruje da će mu donijeti poneki politički poen, te da na taj način potcjenjuje inteligenciju ljudi koji žive i rade u Nikšiću. Jer svi naši sugrađani svakodnevno svjedoče neumijećima, neznanjima i nesposobnostima lokalne samouprave, do kojih je doveo ovakav sistem zapošljavanja, gdje dobar CV, nažalost, nije najbolja preporuka”, naglasili su iz DPS.

No svjesni smo, kažu oni,  da ovakvim nastupima želi se prikriti i skrenuti pažnja sa, kako kažu, “poteza lokalne uprave, koji svakodnevno zgražavaju crnogorsku javnost i postaju predmet humora i satire među građanima Nikšića i Crne Gore”.

“Na kraju može se konstatovati da je ovom izjavom Kovačević debelo stao na crtu prvoj štoperici Crne Gore i njegovim “istinama””, zaključuju iz DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
17.09.2022-17:09 17:09

Svakodnevno se bori za primat najvećeg lažova otvorenog Balkana…