Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Abazović htio da bude ekonomski ekspert, pa izazvao haos

Abazovićev populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posljedice, poručuju iz DPS-a

Neznanje i neozbiljan, gotovo šarlatanski pristup ozbiljnim državnim poslovima, koje Dritan Abazović demonstrira otkad je stupio na funkciju, izazvali su očiglednu i veoma lošu posljedicu – najveći dnevni pad vrijednosti državnih obveznica u istoriji, saopšteno je Demokratske partije socijalista.

“Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomiješao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država svijeta ne priznaju. Sada, čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbijednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, posljedice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji.

“Njegov populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posljedice”, istakli su iz DPS-a.

Iz DPS-a podsjećaju Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju.

“Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CAR
16.04.2021-12:34 12:34

Ovi su obrukali Crnogorce dje krenu da se pomole odma im vrata zatvaraju!

Krsto
17.04.2021-12:48 12:48

Dritan im njegovi cetnici jesu ekonomski eksperti..Alli samo za njih licno .Oni guraju drzavu u duznicku krizu a njihovi dzepovi su sve puniji..