Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS-a poručuje DF: Nećete nas zastrašiti

"Neće nas zastrašiti prijetnje i uvrede", rekao je poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović tokom zasijedanja Skupštine i naglasio da će se i dalje sprovoditi politika koja je usaglašena sa medjunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore

“Neće nas zastrašiti prijetnje i uvrede”, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović tokom zasijedanja Skupštine i naglasio da će se i dalje sprovoditi politika koja je usaglašena sa medjunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore, ali i onim što su najbolje vrijednosti crnogorskog društva.

Foto: antenaM

“Uspostavili smo pravu mjeru, a oni koji to kritikuju žele upuravo suprotno – da Crna Gora funkcioniše kao država podijeljena po nacionalnim i vjerskim šavovima. Mi to nećemo dozvoliti.

Papović je reagovao na prethodne prijetnje poslanice opozicionog DF-a, Marine Jočić koja je rekla da se u Crnoj Gori sprema “krvavo kolo”.

Papović

“Vama iz DPS-a treba, kao što je sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost, po glavi udario Mardarija koji je potpisao uniju sa katolicima. I da znate, taj štap kojim je sveti Vasilije udario Mardarija i vratio ga na vjeru prađedovsku, taj štap će biti u rukama DF-a”, rekla je Jočić nezadovoljna Vladinim Prijedlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Njen partijski kolega, Budimir Aleksić je rekao da “Crna Gora nije građanska država i ovdje se, umjesto građanske, stvara nacionalna i nacionalistička država u kojoj postoje građani prvog, drugog i trećeg reda.

“Kud ćete bolji dokaz od Vladinog Prijedloga zakona o vjerskim zajednicama koji treba da usvoji ova Skupština? Kud ćete veći dokaz od činjenice da vladajuća partija u svoj program ugrađuje obnovu crkava i da predsjednik države ima ambiciju da uređuje unutrašnja pitanja, strukturu, unutrašnju organizaciju i kanonski poredak vjerskih zajednica”, rekao je Aleksić.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve