Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DOSIJE ”MASNI” (2) Izdajnik bez presedana, ”krpa” za nacionaliste i dragocjeni ”resurs” za regionalno blaćenje Crne Gore

Dajković je u kontaktu sa svima koji su na neki nači povezani sa subverzivnim aktivnostima usmjerenim na destrukciju temeljnih vrijednosti države Crne Gore. Njegov ''omiljeni'' kontakt u regionu je mlada četnička perjanica gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, ali Djako je u kontaktu i sa propagandistima, ideolozima ''srpskog sveta'', svetosavskim političarima, specijalnim agentima paramilitarne organizacije koja se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva...

Profesionalni izdajnik, saradnik srpskih i ruskih obavještajnih službi, agitator i propagandista Vladislav Dajković ”Masni” pridružio se početkom februara političkoj ispostavi Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića koja na izborima u gradu pod Trebjesom nastupa pod nazivom ”Za budućnost Nikšića”.

Osim što Dajko ”Masni”, radi terensku i online kampanju za ovu političku ispostavu SNS-a koju u Nikšiću predvodi Marko ”Šubara” Kovačević, i sa svojom ekipom takozvanih ”pendreka” obavlja najprljavije poslove propagande, provokacija, subverzije, o čemu smo juče pisali, ovo osvjedočeno zaštitno lice crnogorske izdaje održava jake veze sa regionalnim nacionalistima.

”Masni” u kampanji

Kako su portalu Aktuelno kazali izvori bliski osobama iz DF-a koje su se pokajale i odlučile da im je dosta da rade za interese predsjednika Srbije Vučića, a protiv svoje zemlje, Dajković je u Nikšić došao da bi bio operativna veza sa Beogradom i Banja Lukom, odakle u ovaj grad dolazi značajna podrška za predstojeće izbore u vidu logistike, ljudstva i finansijskih sredstava.

Primjer gnusne propagande koju primjenjuje Masni: Ovakve i slične objave služe da se u regionalnoj javnosti stvori lažna slika kako je Crna Gora bila pred kolapsom za vrijeme bivše vlasti

”Masni” je kao ”resurs” za specijalni propagandni rat protiv Crne Gore upotrebljen od strane domaćih ali prije svega regionalnih pobornika ”srpskog sveta”, a postao je poznat kao izdajnik sa uhodanim vezama i jakom propagandnom podrškom obavještajnih ispostava iz regiona.

Tipičan primjer kako djeluje popagandista ”Masni”

Dajković je u kontaktu sa svima koji su na neki nači povezani sa subverzivnim aktivnostima usmjerenim na destrukciju temeljnih vrijednosti države Crne Gore. Njegov ”omiljeni” kontakt u regionu je mlada četnička perjanica gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, ali Djako je u kontaktu i sa propagandistima, ideolozima ”srpskog sveta”, svetosavskim političarima, specijalnim agentima paramilitarne organizacije koja se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva…

Stanivuković pozvao svoj ”resurs” na raport

Dajković se početkom godine sastao sa mladom perjanicom četništva i pobornikom ideje ”srpskog sveta” gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem, da bi raportirao i dobio uputstva za dalji propagandno-subverzivni rad na terenu.

Mlade nade velikosrpstva: Draško Stanivuković i Dajko

Dajko je nakon sastanka poručio premijeru Zdravku Krivokapiću da treba da ukine Stanivukoviću mjeru zabrane ulaska u Crnu Goru. Kako se spekulisalo, ukidanje mjera zabrane ulaska bila bi značajna za Stanivukovića koji je preko svojih agitatora, ali i lično želio da se uključi u političku kampanju u Nikšiću.

Stanivuković je još u avgustu prošle godine hapšen u Nikšiću zbog učešća u političkim litijama iakao mu je ulazak u Crnu Goru bio zabranjen.

Osim sa Stanivukovićem, Dajko održava i veze sa protjeranim ambasadorom Srbije u Podgorici Vladimirom Božovićem, koji mu, kako se spekuliše, prenosi ”sugestije”  iz Glavnog odbora Vučićevog SNS-a za njegovo djlovanje.

Omiljena ”krpa” regionalnih agenata propagande

”Masni” je takođe omiljen među najpoznatijim propagandistima bliskim srpskoj Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA) koji ga smatraju za veoma dragocjen ”resurs” jer je ”pogodan za promovisanje najgnusnijih dezinformacija o svemu što je vezano za Crnu Goru i Crnogorce”.

Uvijek omiljen gost kod Marića

Dajko je posebno omiljen kod čuvenog srpskog propagandiste Milomira Marića na čijem Happy TV-u ima odrješene ruke da blati Crnu Goru i širi najgnusniju propagandu protiv Crnogoraca i posebno predsjednika Mila Đukanovića.

U odličnim je odnosima sa velikosrpskim fašistom, propagandim specijalacem Borisom Malgurskim koji je najpoznatiji  po fašisoidnom filmu ”Crna Gora: Podeljena zemlja”.

Malgurski i Dajko ispred Hrama u Podgorici

U ovom klasičnom anticrnogorskom dokumentarnom video-pamfletu Dajkov prijatelj Malagurski govori o ”nacionalnim podjelama u Crnoj Gori, nasilnoj promjeni identiteta, napadu na Srpsku pravoslavnu crkvu” i za sve to naravno krivi ”diktaturu Mila Đukanovića”.

”Vepar” i ”Masni” stari saradnici

”Masni” je dugogodišnji prijatelj sa vlasnikom propagandne ispostave BIA-e kodnog naziva IN4S Gojkom Raičevićem zvanim ”Vepar”. O djelovanju ove propagandno-obavještajne septičke jame suvišno je i govoriti.

Političari, popovi, kriminalci…

Knežević ga jedva primio

Dajko takođe pokušava da izgradi svoju mrežu i među crnogorskim političarima, a na svojim profilima na društvenim mrežama postavio je slike sa liderom DNP-a Milanom Kneževićem i gospodarom SAO Budva, svetosavskim tajkunom Markom Batom Carevićem.

Bato i ”Masni” u kasarni SPC

Kako saznaje portal Aktuleno, ni Knežević nije bio oduševljen što se slikao sa Dajkom, ali je pristao na taj potez nakon što je, kako saznajemo, ”Masni” danima ”kumio i molio nižerazredne funkcionere DNP-a da mu omoguće da se slika sa Kneževićem”.

Dajko kao osvjedočeni izdajnik ima i sliku sa jednim od arhitekata ideje ‘srpskog sveta’ Matijom Bećkovićem.

Sin kriminalca i izdajnik: ”Čega se pametan stidi…”

U kontaktu je sa sinom poznatog kriminalca Željka Ražnatovića – Arkana, a kad ode na primorje ne zaobilazi manastir Miholjska prevlaka gdje razmjenjuje obavještajne podatke sa kolegom saradnikom službi, popom SPC Mijajlom Backovićem.

Podsjetimo, Backović je rođen  i odrastao u Johanesburgu – Južnoafrička Republika, bivši je pripadnik Vojske Jugoslavije, učesnik rata, nosilac odlikovanja ruske vojske, a nema ni završenu visoku teološku školu. Poznat je po tome što ne ustaje prilikom intoniranja crnogorske himne.

I za kraj treba napomenuti da kad ”Masni” ne gostuje po regionalnim televizijama, širi anticrnogorsku propagandu po svojim profilima na društvenim mrežama ili agituje za Vučićevu koaliciju u Nikšiću, voli da dođe u lokal ”Bingo” okupljalištu bratstva ”Stupovi” i srpskih ekstremista u kojem se, prema sopstvenom prznanju, osjeća kao kod kuće.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
10.03.2021-13:40 13:40

Koji likovi? Dosta glibavi, kao da se nijesu okupali godinu dana.

Jo Radan
10.03.2021-13:56 13:56

Kada vidim da spoji tri prsta,najbolje bi bilo da to nege zabine taki primitivizam,da mi je znati u koje stoljece zivi,

Kneginja
10.03.2021-14:18 14:18

Kakva splacina od teksta, onako ulicarski

Knez
10.03.2021-14:19 14:19

Izgleda da Dajkovic dobar posao radi čim je orkestriran ovakav članak

Trebjesa
10.03.2021-14:41 14:41

Onu svoju nesretnu curu je Dajko-Radodajko nedavno toliko ponizio da je sveo u rang priplodne junice..Ko zna, možda to zaista i jeste i uživa da bude junica.

Mosor
10.03.2021-15:22 15:22

Ovo je mali gmizavac koji nije vrijedan balege

Jok mori
10.03.2021-15:52 15:52

Zbog čega ga je Knežević jedva primio….? Nije hteo, nije mogao ili zbog fizičkog nedostatka… i kako ga je ovaj nagovorio da ga primi ??? :)

Sneza
10.03.2021-16:22 16:22

Ko bi ovo uzeo dje da radi a kamoli da ti nesto izda nekakav dokument u OPSTINI !

Petar Pan
10.03.2021-17:34 17:34

Masni nesrećo… samo pitaj Daku kako izgleda kada te Srbi potroše.

Čuš Masni
10.03.2021-21:07 21:07

Proklijaja klica izdajnika iz davne 1918.g.

crna gora
10.03.2021-21:45 21:45

masni glibavac vidi mu se na faci ko je i sta ljigoo