Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đokić: SD osuđuje svaki vid nasilja, građani da ne nasijedaju na provokacije

Socijaldemokrate osuđuju prebijanje mladića kod Delta City-a, vođeni time da se protivimo bilo kakvoj vrsti nasilja, pogotovo ako je inspirisano činjenicom da neko ima drugačija opredjeljenja i razmišljanja. U tom smislu, jednako osuđujemo i kamenovanje automobila ljudi koji su, pod zastavom svoje zemlje, iz svih gradova Crne Gore sinoć došli da dočekaju naše vaterpoliste, saopštio je predsjednik Omladine Socijaldemokrata Emil Đokić.

Emil Đokić

“U vremenima kada mnogi pokušavaju da dijele Crnu Goru, da svađaju braću, rođake, kumove, prijatelje, ovakvi incidenti definitivno ne čine dobro našoj državi. Možemo da se razlikujemo, možemo da mislimo drugačije, ali ne možemo i ne smijemo da udarimo jedni na druge, jer smo jedni na druge neraskidivo upućeni”, poručio je on.

Đokić je istakao da je sinoćnji doček vaterpolista bio zaista veličanstven skup gdje smo, kako dodaje, pod našim zastavama, onako kako dolikuje, dočekali naše šampione.

“Većinska Crna Gora sinoć je, na dostojanstven način, pokazala kako se poštuje reprezentacija, voli domovina i brane njene boje. Ovim putem apelujemo na sve naše građane da ne nasijedaju na provokacije, ističući da su uzaludni pokušaji pojedinih struktura koje love u mutnom i pokušavaju da na različite načine udare na ono po čemu je Crna Gora prepoznata i što je znala da sačuva i u mnogo izazovnijim vremenima – suživot različitih vjera i nacija. Takvi moraju znati da im većinska antifašistička, građanska, evroatlantska i evropska Crna Gora to neće dozvoliti i da ona nikad nije bila spremnija da odoli izazovima ovakve vrste”, istakao je on.

Đokić još jednom poziva građane da na miran, dostojanstven način, kako to i dolikuje većinskoj Crnoj Gori, brane njene boje i slave njene pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve