Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Dogovor unutar parlamentarne većine značajan za izlazak iz političke krize

Zaključci su današnjeg sastanka potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak sa ambasadorom Češke u Crnoj Gori Karelom Urbanom

Kompromis i dogovor unutar parlamentarne većine veoma je značajan za izlazak iz trenutne političke krize, i na tome treba intezivno raditi, zaključci su današnjeg sastanka potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak sa ambasadorom Češke u Crnoj Gori Karelom Urbanom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sagovornici su razmijenili gledišta na trenutnu političku i institucionalnu krizu u Crnoj Gori.

Ambasador Urban upoznao je Bošnjak da Češka smatra vrlo značajnim integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i da bi to doprinijelo stabilnosti i Zapadnog Balkana i Evropske unije.

“Svjestan je, na osnovu iskustva koje su oni kao država imali, da na tom zahtjevnom putu postoji niz izazova ali je iskazao vjeru u kapacitete Crne Gore da se suoči sa izazovima i da je integracija Crne Gore u Evropsku uniju najbolje rešenje za crnogorski narod”, navodi se u saopštenju.

Napominju da se Bošnjak složila sa mišljenjem Urbana o značaju evropskih integracija i istakla značaj činjenice da unutar političke elite u Crnoj Gori postoji konsenzus o tome da je Crnoj Gori mjesto u Evropskoj uniji, a sva istraživanja govore da to mišljenje dijeli i crnogorski narod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve