Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Dobri politički odnosi Crne Gore i Slovenije

Šef crnogorske diplomatije je zahvalio ambasadoru Močniku na doprinosu dodatnom razvoju i učvršćivanju odnosa između dvije države, koji se temelje na prijateljskoj i otvorenoj saradnji, te intenzivnom političkom dijalogu na najvišem nivou

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovenije Mitju Močnika.

Mitja Močnik, Srđan Darmanović

Šef crnogorske diplomatije je zahvalio ambasadoru Močniku na doprinosu dodatnom razvoju i učvršćivanju odnosa između dvije države, koji se temelje na prijateljskoj i otvorenoj saradnji, te intenzivnom političkom dijalogu na najvišem nivou.

Na toj liniji, ministar je pozdravio kontinuiranu i čvrstu slovenačku podršku u pogledu ostvarivanja nacionalnih interesa i vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore, kao i realizaciju projekata u okviru međunarodne razvojne saradnje između dvije države.

Ambasador Močnik je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom sa Vladom i njenim institucijama tokom obavljanja svoje diplomatske misije.

Naglasio je da su politički i ekonomski odnosi između dvije države dobri, te posebno ukazao na snažne veze koje postoje između dva naroda, što predstavlja osnov sveukupne saradnje.

Ukazavši da mu je predstavljalo izuzetno zadovoljstvo što je bio predstavnik svoje države u prijateljskoj Crnoj Gori, kao posebnu čast istakao je odlikovanje medaljom za zasluge od strane predsjednika Crne Gore.

Sagovornici su, takođe, naglasili važnost održavanja kredibilnosti evropske perspektive Zapadnog Balkana, uz poštovanje principa regate i pojedinačnog ocjenjivanja progresa država kandidata.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve