Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Pozivamo SDT da pokrene istragu protiv Vuksanović Stanković i njenog supruga

Napominju da bi SDT trebao da istraži na koji način je Tanja Božović prebačena u VDT

Demokratska narodna partija poziva SDT da pokrene istragu protiv Draginje Vuksanović Stanković i njenog supruga Ivice Stankovića o osnovama sumnje da su u periodu, od 2014. godine do odlaska Ivice Stankovića u penziju, kroz različite zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, kadrirali u crnogorskom tužilaštvu i uticali na brojne istrage, saopšteno je iz te partije.

“Za početak bi trebalo istražiti ulogu Alekse Stankovića, pastorka Draginje Vuksanović Stanković, i njegovog obezbjeđenja, u reketiranju i prebijanju srpskog biznismena Srđana Kneževića u avgustu 2020. godine, o čemu postoje i video-zapisi. A takođe i koji tužilac iz Podgorice je Stankovića juniora, i pod čijim uticajem, spasio krivično-pravne odgovornosti”, poručuju iz DNP-a.

Napominju da bi SDT trebao da istraži na koji način je Tanja Božović prebačena u VDT.

“Takođe, SDT bi trebalo da istraži i pod kojim okolnostima je Tanja Božović, zaposlena u Skupštini Crne Gore, na zahtjev Draginje Vuksanović ekspresno prebačena u VDT kad je Ivica Stanković izabran na funkciju vrhovnog državnog tužioca, kao i kako je to Tanja Božović volšebno postala Viši tužilac, koja se „proslavila“ propalom i kriminalnom optužnicom protiv Budimira i Marine Krstović”, dodaju iz DNP.

Iz partije navode da se poslanica Vuksanović Stanković “očigledno zanijela”.

“Te i dalje misli da joj je suprug VDT, kao i da može, po svom starom dobrom običaju, da vedri i oblači u Tužilaštvu, odlučujući ko će biti procesuiran, a ko izuzet od krivičnog gonjenja. Stoga joj savjetujemo da smanji doživljaj svoje bezgrešnosti, jer ćemo u narednom periodu nastaviti sa razobličavanjem njenog političkog lika i djela. A iskreno vjerujemo da je SDT i dosad pokrenuo istragu protiv bračnog para Stanković. Vrijeme je za pravdu”, zaključuju iz DNP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
08.12.2022-18:23 18:23

DNP, partija čiji je lider Milan Knežević, jedan od najvećih mutivoda i neprijatelja Crne Gore, kreće u ofanzivnu odbranu svog nevaspitanog i primitivnog lidera. DNP, zajedno sa svojim liderom, je frakcija DPS-a, pa SNP-a, pa Demokraske i skupina zakletih neprijatellja Crne Gore. Za taj posao su bogato plaćeni od okupatorske, zloč9ačke Srbije i fašističke, putinovske Rusije. Ovo je samo najava budućih istrebiteljskih akcija DNP prema CRNOGORCIMA I CRNOGORKAMA,, prema svim nesrpskim, nefašističkim građanima Crne Gore. OPREM DOBRO DNO SVE SA VAŠIM OLINJALIM LIDEROM!