Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP podnosi krivične prijave protiv Pavlovića, Vukšića, Abramovića, Mršulje…

DNP će zato podnijeti krivičnu prijavu protiv Pavla Popovića, koji nezakonito i dalje obavlja funkciju odbornika, lažno se predstavljajući.

Demokratska narodna partija obavještava javnost da je u lokalnom parlamentu u Kotoru na djelu višemjesečna politička korupcija, koja je ovih dana kulminirala odbijanjem OIK-a Kotor da postupi po zaključcima DIK-a i vrati odbornički mandat DNP-u, koji joj je otet protivzakonitim djelovanjem predsjednice Skupštine opštine, Maje Mršulje, kao i potpredsjednika opštine, Siniše Kovačevića, uz punu asistenciju predsjednika OIK- a, Petra Abramovića.

DNP će zato podnijeti krivičnu prijavu protiv Pavla Popovića, koji nezakonito i dalje obavlja funkciju odbornika, lažno se predstavljajući.

DNP će podnijeti krivičnu prijavu i protiv svih onih koji su pružali “aktivnupodršku” u predomišljanju Pavla Popovića i njegovom zadržavanju na funkciji odbornika pola godine nakon prestanka mandata brutalno kršeći zakone ove države i zloupotrebljavajući svoje funkcije, i to: protiv predsjednika OIK-a, Petra Abramovića, i svih članova OIK-a Kotor, koji su učestvovali u ovom bezakonju; protiv Dejana Vukšića, nekadašnjeg nosioca liste ZBK, Maje Mršulje i Siniše Kovačevića, jer postoji osnovana sumnja da je Vukšić zajedno sa Majom Mršuljom i Sinišom Kovačevićem, čiju je suprugu postavio za generalnog sekretara ANB-a, učestvovao u političkoj korupciji i otimanju odborničkog mandata DNP-u, vršeći niz krivičnih djela.

“Zloupotreba funkcija radi pribavljanja političke koristi od strane navedene družine, uz logističku podršku zainteresovanih lica, počinje od 22. jula 2021. godine kad je Pavle Popović, odbornik DNP-a, koji je izabran sa izborne liste “Za budućnost Kotora”, lično i svojevoljno u prostorijama SO Kotor potpisao i predao ostavku na funkciju odbornika. Tog trenutka započeo je lov na odbornički mandat DNP-a. Maja Mršulja tog dana započinje niz zloupotreba – prvo pokušava da onemogući prijem ostavke u skupštinskoj službi, a zatim, kada u tome ne uspijeva, u dogovoru sa Sinišom Kovačevićem, odlaže prosleđivanje ostavke OIK-u do narednog dana, kako bi dala vremena svojim partnerima u ovom nedjelu da izvrše uticaj na Pavla Popovića”, navode iz DNP.

Sljedećeg dana, uz ličnu pratnju Siniše Kovačevića, Pavle Popović dostavlja OIK-u “predomišljaj”, u kojem potvrđuje da je potpisao dan ranije predatu ostavku, ali navodi da je malo razmislio, pa se predomislio i povlači ostavku.

“Tako crnogorsko izborno pravo dobija novi primjer za izučavanje zloupotreba izborne volje građana pod nazivom “Malo sam se predomislio.”, kojim se u pravni sistem uz pomoć OIK-a Kotor uvodi institut “povlačenja ostavke” ili “Pavlovog predomišljaja”. I sve to uz pomoć Maje Mršulje, koja protivpravnim korišćenjem svog službenog položaja, i prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja u cilju pribavljanja političke koristi, stavlja pečat Skupštine opštine na neistiniti i nezakoniti prateći akt, upućen OIK-u, uz koji, osim ostavke, koju šalje sa danom zakašnjenja, šalje i čekani “predomišljaj””, istiću oni.

Državna izborna komisija 10. 12. 2021. usvaja Zaključak, kojim konstatuje da je usvojen prigovor DNP-a, kojim smo tražili da OIK Kotor konstatuje da je odborniku Popoviću prestao mandat, i da sačini Izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta sljedećim DNP-ovim kandidatom.

OIK Kotor, na čelu sa DPS-ovim Petrom Abramovićem, ovih dana opet odbija da postupi po Zaključku DIK-a, i po Zakonu o izboru odbornika i poslanika, kojim je u članu 101 propisano da mandat prestaje danom podnošenja ostavke.

O svemu ovom DNP će obavijestiti ambasadorku EK u Podgorici, kao i sve relevantne međunarodne institucije.

Istovremeno, pozivamo takozvanog vjernika, Pavla Popovića, koji je s preporukom Crkve došao na listu DNP-a, da, u skladu sa sedmom Božijom zapoviješću, “Ne kradi.”, a u susret blagim danima koji dolaze, vrati oteti odbornički mandat, jer DNP sigurno neće odustati od svojih principa, niti će ustuknuti pred bilo kim, pa bio on iz ANB-a, ili se skrivao iza Crkve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve