Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Korišćenje imena Milana Kneževića u kadrovskim obračunima u ”Plantaža” nećemo dozvoliti

Milan Knežević nije uticao, niti odlučivao ko će biti članovi Odbora direktora, ko će biti u menadžmentu, a ko u sindikalnom rukovodstvu ''Plantaža'', poručuju iz DNP-a

Povodom predstojećih izbora za predsjednika Sindikata kopmanije “13. Jul-Plantaže”, reagovala je Demokratska narodna partija (DNP), koja je informacije o ulozi njihove partije u tom odabiru nazvala lažnim i neistinitim.

“Povodom sve učestalijih tendencioznih i, prije svega, lažnih informacija, koje su pojavljuju u medijima, a odnose se na navodnu ulogu DF-a, i jednog od njegovih lidera, Milana Kneževića, u izboru predsjednika Sindikalne organizacije „13 jul Plantaže“, saopštavamo sljedeće: Predsjednik DNP CG nijednom svojom aktivnošću nije, niti će uticati na odluke Odbora direktora, menadžmenta i sindikalnog rukovodstva. Takođe, Milan Knežević nije uticao, niti odlučivao ko će biti članovi Odbora direktora, ko će biti u menadžmentu, a ko u sindikalnom rukovodstvu „Plantaža“”, naveli su u saopštenju.

Zato, kako kažu, pozivaju sve ljude iz ovih struktura u „13 jul Plantaže“ da iznesu jedan jedini dokaz o miješanju lidera DNP-a u bilo koji proces u tom sistemu i dodali da pošto ne postoji nijedan argument za Kneževićevo pominjanje u kuloarima i medijskim spekulacijama, obavještavaju javnost da će predsjednik DNP CG, za svako pominjanje njegovog imena u ovom kontekstu, satisfakciju potražiti na sudu.

„13 jul Plantaže“ nijesu vlasništvo ni Milana Kneževića, ni DF-a, a njegov stav je već odavno poznat: da svi, koji su, eventualno, u prethodnom, i ovom periodu, zloupotrijebili službeni položaj, i nanijeli štetu „Plantažama“, treba da odgovaraju pred nadležnim pravosudnim institucijama”, kazali su iz DNP-a.

Kako su istakli, korišćenje imena Milana Kneževića u kadrovskim obračunima u „13 jul Plantaže“ neće nikome dozvoliti, jer kako kažu niti je on upravljao „Plantažama“ u prethodnom, niti to čini u aktuelnom periodu.

“Zato još jednom pozivamo sve, koji drugačije misle, da iznesu dokaze o neprimjerenom miješanju lidera DNP-a u izbor sindikalnog ili bilo kog drugog rukovodstva, ali i da istovremeno podnesu krivične prijave SDT-u protiv svih upravljačkih i sindikalnih struktura, koje su uništile i devastirale „Plantaže“ tokom svih ovih godina. A ako se ispostavi da se Milan Knežević nalazi među odgovornima zbog trenutne situacije u „Plantažama“, on će sa zadovoljstvom prihvatiti krivičnopravnu odgovornost. Ali, ako ga među odgovornima nema, a mi u DNP CG tvrdimo da je upravo tako, onda oni, koji ga lažno optužuju zbog sopstvenih interesa, takođe treba da prihvate krivičnopravnu odgovornost u skladu sa zakonima ove države”, poručuju iz DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve