Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Jedinstvena opoziciona lista predstavlja obavezu i imperativ pred građanima

DNP još jednom ukazuje na činjenicu da ne postoji nijedan razlog – ni ideološki, ni vjerski, ni nacionalni, kao ni personalni, koji bi mogao predstavljati stvarnu prepreku za formiranje snažne opozicione liste

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije jednoglasno je usvojen zaključak da formiranje jedinstvene opozicione liste predstavlja obavezu, odgovornost i imperativ pred svim crnogoskim građanima koji žele demokratske promjene u Crnoj Gori.

foto DNP

“DNP i DF su u cjelini prihvatili sve uslove koje su im drugi opozicioni parlamentarni subjekti postavili kako bi došlo do objedinjavanja, ali, nažalost, to se još uvijek nije desilo. Predsjedništvo DNP-a zato upućuje poziv već formiranim opozicionim koalicijama da još jednom razmisle, i prihvate ruku dogovora da bi se svi našli na jedinstvenoj opozicionoj listi i ispunili očekivanjan građana”, saopšteno je iz ove stranke.

DNP još jednom ukazuje na činjenicu da ne postoji nijedan razlog – ni ideološki, ni vjerski, ni nacionalni, kao ni personalni, koji bi mogao predstavljati stvarnu prepreku za formiranje snažne opozicione liste.

Na sjednici Predsjedništva DNP-a je istaknuto da upravo evropski standardi, na koje se, načelno, svi iz opozicije i pozivaju, prepoznaju formiranje opozicionih saveza od već postojećih, ideološki različitih koalicija, što se, kako ističu, u većini slučajeva potom i potvrdilo kao dobitna kombinacija.

“Apostrofirana je i činjenica da je do predaje lista ostalo bezmalo dvadeset dana, i da još uvijek nije kasno da opozicioni subjekti, koji su odbili predlog DF-a za jednom opozicionom listom, promijene svoj stav, zbog čega ih DNP, u ime, i u interesu svih građana Crne Gore koji očekuju demokratske promjene, poziva da to i učine”, navode iz DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve