Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DNP: Damjanović da zakaže sjednicu Skupštine, imala bi veći legitimitet nego da to učini Ibrahimović

Demokratska narodna partija Crne Gore oglasila se povodom medijskog govora predsjednika Crnogorske kulturne mreže Aleksandra Damjanovića

S obzirom na kompleksnost aktuelne političke situacije, Demokratska narodna partija Crne Gore osjeća potrebu da se oglasi povodom medijskog govora predsjednika Crnogorske kulturne mreže Aleksandra Damjanovića, saopšteno je iz te stranke.

,,Damjanović  je (ne)vješto zamijenio diplomski rad u trenutku inspiracije predlaže Ervinu Ibrahimoviću da zakaže sjednicu Skupštine, i time stupi u zonu krivične odgovornosti i zloupotrebe službenog položaja. Demokratska narodna stranka ovim putem poziva Damjanovića da preko svoje organizacije zakaže sjednicu Skupštine, budući da bi takva sjednica imala veći legitimitet, nego u slučaju da se spomene Ibrahimović.

Umjesto da predlaže i poziva na ustavno-pravno nasilje, na taj način bi Damjanović pokazao svoj puni “patriotski” potencijal, a svakako i olakšao Ibrahimoviću, koji je trenutno pod ogromnim pritiskom onih koji svojevrsnom političkom korupcijom i protivustavnim djelovanjem namjeravaju preinačiti izbornu volju naroda Crne Gore.

Demokratska narodna partija ne namjerava da gleda dio koji se odnosi na političku budućnost njenog predsjednika Milana Kneževića. Građani Crne Gore znaju, Knežević čvrsto ostaje pri ideološkim i programskim principima partije čiji je lider, a ni manje ni više u ustavnom i pravnom okviru ove države. Uostalom, svakako treba napomenuti, za sve navedeno predsjednik Knežević ima punu podršku stranačkih organa, a Damjanović nema razloga za preveliku zabrinutost.

Da zaključimo, Demokratska narodna stranka je više puta ponovila, u ovom trenutku iz pravne perspektive, sjednicu parlamenta može zakazati isključivo predsjednik Strahinja Bulajić. Ako uprkos tome dođe do brutalnog gaženja Ustava, nema ni najmanje dileme, Demokratska narodna stranka i Demokratski front izvršiće pritisak na odlučno vaninstitucionalno djelovanje i predstavljati posljednje rame obrana narodne volje”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve