Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

DNP: Čuvajte se ocjena, koje ćete uskoro dobiti, Dritane

Poručuju da ne postoji poluga moći i nepravde, kojom iko može slomiti Milana Kneževića, DNP i DF.

Demokratska narodna partija saopštila je da jučerašnja novopotvrđena presuda Osnovnog suda, kojom je Milan Knežević ranije osuđen, i odležao četiri mjeseca kućnog pritvora, a koja je, kako kažu, odbačena od strane Ustavnog suda, predstavlja “jedan od najvećih udara na većinsku Crnu Goru, koja je pobijedila 30. avgusta”. A pravosuđe je, ističu u toj partiji, napokon dotaklo dno dna. U toj partiji pitaju se da li je “ovo ta evropska Crna Gora koju grade gospoda iz manjinske vlasti” i poručuju premijeru Dritanu Abazoviću da se “čuva ocjena koje će uskoro dobiti”.

“Po prvi put u istoriji domaćeg i međunarodnog prava, jedan od sudova ne slijedi presudu Ustavnog suda, kao posljednje i najviše arbitrarne instance u zemlji.  Ali, naravno, sve to ne iznenađuje u sistemu lustriranog, kriminalizovanog pravosuđa, u kojem predsjednica Vrhovnog suda i predsjednik Privrednog suda bivaju utamničeni kao šefovi mafije. Onda i nije čudno što se, po ko zna već koji put, koplja lome na Milanu Kneževiću, predsjedniku Demokratske narodne partije, i jednom od lidera Demokratskog fronta, iskrenom i nepokolebljivom borcu za slobodnu Crnu Goru”, ističu iz DNP-a.

U toj partiji ocjenjuju da nakon što su Predlogom Zakona o samostalnoj opštini Zeta pokušali da, kako tvrde, “Kneževića isključe iz trke za gradonačelnika Glavnog grada, sada su, vidno uplašeni zbog njegove sve veće popularnosti i političke snage, napravili još jedan korak na lestvici beščašća i nepravde”.

“Zato novom potvrdom probitne osuđujuće presude bezuspješno pokušavaju diskreditovati Milana Kneževića. Valjda je to ta “idilična” Dritanova, Jokova, Raškova i Rankova pomirena Crna Gora, pomirena po principima Kavačkog klana i Mila Đukanovića. Crna Gora, u kojoj treba procesuirati i progoniti svakog onog ko se ne da u lance vezati, ko nije podložan ucjenama i ko ostaje nepotkupljiv”, smatraju u DNP-u.

Poručuju da ne postoji poluga moći i nepravde, kojom iko može slomiti Milana Kneževića, DNP i DF.

“Ali u Crnoj Gori ostaje ona Njegoševa „Tvrd je orah, voćka čudnovata.“, pa isto tako ne može biti slomljena ni duhovna i vrijednosna vertikala Crne Gore. Zato i ne postoji takva poluga moći i nepravde, kojom iko može slomiti Milana Kneževića, DNP i DF.  I nema tog tzv. “pomirenja”, koje se može ostvariti tako što će centri moći diskriminisati i progoniti većinski narod Crne Gore i njegove lidere”, navode u saopštenju.

Zato se, kažu u DNP-u, i postavlja ključno pitanje – “da li je ovo ta evropska Crna Gora koju grade gospoda iz manjinske vlasti?”

“Da li ciljani progon lidera DNP-a predstavlja preporuku za evropske integracije Crne Gore? Da li je to ono, čime se trenutna vlast može pohvaliti pred međunarodnim adresama? I da li je to adekvatan način da se ubrza vladavina prava? Čuvajte se ocjena, koje ćete uskoro dobiti, Dritane”, zaključuju iz DNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve