Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Dnevni red nije izglasan, nema rasprave o skraćenju mandata Skupštini

Protiv prijedloga dnevnog reda glasao 41 poslanik

Rasprava o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, na prijedlog predsjednika Mila Đukanovića, danas nije održana jer nije usvojen dnevni red.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao je u Skupštinu Crne Gore gdje je danas trebalo da se raspravlja o njegovom predlogu za skraćenje mandata parlamentu.

Predsjednica parlamenta Danijela Đurović na početku sjednice saopštila je kako postoji kvorum za rad, jer je bila prisutna većina poslanika.

“Podsjećam da sam sazvala sjednicu vanrednog zasjedanja, a na zahtjev predsjednika Crne Gore. Za dnevni red određena je jedna tačka i to Prijedlog odluke za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore”, rekla je Đurović.

Zakonodavni odbor se o tome nije izjasnio jer Đukanović nije došao na dvije sjednice tog skupštinskog tijela.

Đukanović je u obrazloženju za skraćenje mandata parlamentu naveo da se nijesu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade povjeri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbijedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.

“Skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rješenje u datoj političkoj situaciji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora u sto kraćem roku”, smatra Đukanović.

To će, kako je ocijenio, omogućiti izbor vlade koja će djelovati u punom kapacitetu.

Đukanović je naglasio da regionalni globalni kontekst i političko–bezbjednosni izazovi, ekonomski i finansijski problemi Crne Gore, posebno u energetskom sektoru, zdravstvu i drugim oblastima, zahtijevaju kompetentnu, odgovornu i efikasnu vladu.

“Vjerujem da se do takve vlade može doći jedino odlukom građana na izborima”, ocijenio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ADMIR
30.09.2022-13:01 13:01

Demokrate danas ste dokazali da ne smijete na izbore kako ce vas gradjani kaznit svjesni ste da nemate  podrske ni 5% zato i ne smijete na izbore -nikad vise necemo dozvoliti OKUPACIJU CG !

BobZekovic
30.09.2022-16:12 16:12

Dobro, sami ste tražili zlotvori Crne gore. A sada UKAZ PREDSJEDNIKA REPUBLIKE CRNE GORE, GOSPODINA MILA ĐUKANOVIĆA O RASPUŠTANJU OVOG ZLOČINAČKOG SAZIVA SKUPŠTINE CRNE GORE I RASPISIVANJE NOVIH IZBORA. ŽEVJELA CRNA GORA.