Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović: Župa je trebalo da dobije put po evropskim standardima

Đurović podsjeća da je po riječima bivšeg gradonačelnika opštine Nikšić Veselina Grbovića, Župa trebala da dobije put po svim evropskim standardima, gdje je budžetom opštine Nikšić obezbijeđeno oko 1.500.000 evra

Dionica puta RUBUDŽA –ŽUPA Nikšićka koja je rekonstruisana 2019. godine i čiji radovi su trajali skoro 8 mjeseci, danas se opet rekonstruiše – opet se reže asvalt i popravljaju pokotine i rupe, poručuju iz Ujedinjene CG.

“Ovaj putni pravac je počeo sa rekonstrukcijom 2019. godine i završen je u 2020, a radove je izvodilo preduzeće “AD Mehanizacija i Programat”, kazala je kandidatkinja za odbornicu koalicije “Za budućnost Nikšića” i funkcionerka Ujedinjene Crne Gore, Anica Đurović.

Ona navodi da je prva dionica puta dužine 2 km završena 2019. godine, a radovi na još 4 km puta do Brane na Liverovićkom jezeru su počeli 21.03.2020. godine. Đurović podsjeća da je po riječima bivšeg gradonačelnika opštine Nikšić Veselina Grbovića, Župa trebala da dobije put po svim evropskim standardima, gdje je budžetom opštine Nikšić
obezbijeđeno oko 1.500.000 evra.

Po tadašnjim riječima predstavnika Direkcije za saobraćaj, Nikole Arnauta, koji je prezentovao projekat, predviđena je temeljna rekonstrukcija glavne saobraćajnice, zamjena kompletne kolovozne trake, odnosno postavljanje 40cm tamponskog sloja, i 14cm asfaltnog zastora, kompletnu izgradnju novih rigola i potpornih zidova, a predmjer i predračun navedenih radova iznosio je 1.410.000 evra.

“Evropski put je sve osim “evropskog standarda”. Prva dionica puta koja je skoro rekonstruisana, a od čije rekonstrukcije nije prošlo više od godinu dana, ovih dana se opet sanira. Saniraju se pukotine i oštećenja kao i rupe koje su nastale na kolovozu, a koji se vjerovatno ne bi opet ni popravljao da nijesu uskoro lokalni izbori”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve