Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović vratila inicijativu Đukanoviću

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer Predsjednik Crne Gore nije dostavio Prijedlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću zahtjev da se održi vanredna sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini, potvrđeno je zvanično iz njenog kabineta.

Ona je ocijenila da Đukanovićev zahtjev nije bio “pravno uredan”.

”Danas je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila akt predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, u kome ga obavještava da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore”, navedeno je u saopštenju Kabineta predsjednice parlamenta.

S tim u vezi, Đurović je ukazala na koji način je potrebno pomenute akte upodobiti sa skupštinskim procedurama.

Na to je juče ukazao i šef kluba poslanika DF-a Slaven Radunović.

”Do sada su predlagači prilagali i odluku o kojoj treba da se glasa. Zbog toga mislimo da bi trebalo da se obnovi ovaj zahtjev na način da bude uredan”, rekao je on juče.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
23.09.2022-12:18 12:18

Draga Danijela bolje bi bilo da ti sebe povratis obraz i postenje,kriti se iza gospostine i karaktera,kojeg ti i nemas stvarno smijesno,no najgora rabota je ta kad neko za sebe “misli i tvrdi JA pa JA i NIKO vise”tesko je obraz povratiti,malu ovo sredine ne moze se nista sakriti znaju to dobro Kotorani starosjedioci sto ti nijesi.