Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Ulcinj može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore

Kako je dodala, drevni mediteranski grad, bogat prirodnim resursima, kulturno-istorijskim nasleđem i ekonomskim potencijalima, može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 1. aprila, Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građankama i građanima Ulcinja.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 1. april, Dan opštine Ulcinj. Kao jedan od simbola multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, Ulcinj je oduvijek bio grad koji je okupljao pripadnike svih nacija i vjeroispovijesti i koji je služio kao primjer očuvanja neprolaznih civilizacijskih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i Evropi”, kazala je Đurović.

Kako je dodala, drevni mediteranski grad, bogat prirodnim resursima, kulturno-istorijskim nasleđem i ekonomskim potencijalima, može biti vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države.

“U tom cilju, potrebno je aktivno i predano raditi na promociji i očuvanju Velike plaže i Ade Bojane kao najatraktivnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Jadrana, te privlačenju renomiranih investitora koji će sa sobom donijeti i velike hotelske brendove”, ističe Đurović.

Ulcinj, naglašava ona, sa svojim ljudima i kapacitetima ima značajno mjesto i ulogu u izgradnji moderne Crne Gore, koja je predvodnica u procesu evropskih integracija, pouzdan susjed i važan faktor regionalne stabilnosti.

“Sigurna sam da će nova lokalna uprava u saradnji sa Vladom trasirati pravce progresa, u čijim će temeljima biti adekvatno korišćenje ogromnih resursa kojima Ulcinj raspolaže, na dobro svih njegovih građanki i građana i naše zajedničke kuće Crne Gore”, zaključuje Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve