Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović pozvala sve na sastanak u srijedu: Dovodimo u pitanje bezbjednost, moramo se dogovoriti

Predsjednica Parlamenta uputila poziv predsjednicima partija

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović saopštila je, na konferenciji za medije da će o Zakonu o Predsjedniku Skupština opet raspravljati na prvoj narednoj sjednici.

“Moja obaveza je da akt stavimo na dnevni red prve naredne sjednice”, kazala je ona.

Ona je to saopštila na konferenciji za medije koju je sazvala kako bi obavijestila javnost da je uputila dopis svim klubovima za sastanak koji je zakazan za srijedu u 12 sati.

“Došli smo i situaciju gdje dovodimo u pitanje i bezbjednost u Crnoj Gori. Još kada sam došla na mjesto predsjednica Skupštine rekla sam da ću pokrenuti dijalog. Sama činjenica da nemamo funkcionalan Ustavni sud, sami znate da imamo problem oko proglašenja rezultata izbora, i pored lokalnih samouprava,postoji i veliki broj ustavnih žalbi. Određena postupanja su dovela do toga da je vrlo aktuelno ustavno preispitivanje zakonskih rješenja. Upravo to je razlog zašto sam tražila od predstavnika partija da sjednemo i da nađemo rješenje. Mislim da je krajnje rješenje da sjednemo i nađemo rješenje”, kazala je ona.

Ustavni sud je neophodan da bi, kako je rekla, zaštitili interes našeg društva.

Smatra da i Zakon o Predsjedniku treba da bude predmet rasprave na sastanku koji je predložila.

Ona je, upitana o predlogu DPS-a,  kazala da to treba da bude dijaloga, a što se tiče vraćanja postupka za izbor sudija Ustavnog suda ona je kazala da to nije moguće.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
07.11.2022-21:29 21:29

Ako se ne stidiš ničega onda bi trebala diploma i sertifikata s’ kojima se hvališ.