Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović u Beogradu: Crnogorsko-srpski odnosi treba da nastave da idu uzlaznom putanjom

Ističući značaj evropskih integracija, Đurović je istakla da vjeruje da će Republika Srbija nastaviti da ide čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda i da će u tom procesu imati svu stručnu i tehničku pomoć Crne Gore kao predvodnice na tom putu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, u okviru 60. zasijedanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, susrela se sa Igorom Bečićem, šefom delegacije Srbije u okviru ove inicijative, poslanikom Narodne skupštine Srbije i predsjednikom Grupe prijateljstva između Narodne skupštine Srbije i Skupštine Crne Gore.

“Predsjednica Đurović je izrazila zadovoljstvo što se, nakon prve zvanične posjete Beogradu koja je upriličena nedavno, ponovo nalazi u Srbiji i zahvalila predsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Vladimiru Orliću na pozivu da, kao predsjedavajuća Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, prisustvuje ovom važnom događaju”, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Ističući značaj evropskih integracija, Đurović je istakla da vjeruje da će Republika Srbija nastaviti da ide čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda i da će u tom procesu imati svu stručnu i tehničku pomoć Crne Gore kao predvodnice na tom putu.

“Šef delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsjednicom Skupštine Crne Gore i istakao da je za Srbiju jako važno što Crna Gora prepoznaje veliku ulogu koju Srbija pridaje medijaciji na međunarodnom planu i zalaganju da se i najteži konflikti riješe mirnim i diplomatskim putem”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su naročito istakli značaj direktnih kontakata između zvaničnika, kao i parlamentarne diplomatije koju je potrebno pospješiti i unaprijediti.

“U tom smislu, predsjednica je naglasila je da će učiniti napor da se Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije što prije popuni i da dođe do što skorijeg susreta između crnogorskih i srpskih parlamentaraca”, dodaje se u saopštenju.

Zaključeno je da crnogorsko-srpski odnosi treba da nastave da idu uzlaznom putanjom jer je to naročito bitno za naše građane koje vežu višestruke istorijske, tradicionalne, rodbinske i prijateljske veze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve