Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Što više pažnje pokloniti državama Zapadnog Balkana kako bi zadržale mir i stabilnost

Govoreći o procesu proširenja, Đurović je istakla da je Crna Gora u postupku pregovora već jedanaest godina, te da smo prihvatili i novu metodologiju proširenja iako smo država koja je najdalje otišla na evropskom putu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovala je na forumu “EU u susret Balkanu: 50 godina proširenja” u Sofiji, u Bugarskoj.

Govoreći o procesu proširenja, Đurović je istakla da je Crna Gora u postupku pregovora već jedanaest godina, te da smo prihvatili i novu metodologiju proširenja iako smo država koja je najdalje otišla na evropskom putu.

Ona je potencirala da su nove geopolitičke okolnosti skrenule pažnju EU na region Zapadnog Balkana, te da bi trebalo što više pažnje pokloniti ovim državama kako bi zadržale mir i stabilnost.

“U Crnoj Gori i dalje skoro 80 odsto građana podržava evropske integracije, te nema euroskeptičnih političkih subjekata, što je prednost naše zemlje”, kazala je Đurović.

Ona je pozvala članice EU da pitanje proširenja EU drže visoko na svojoj agendi kako bi se države Zapadnog Balkana što prije našle u velikoj evropskoj porodici naroda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve