Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Smatram da će vrlo brzo doći do potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, upitno potpisivanje sa CPC

Odgovarajući na pitanje da li je saglasna da se ugovor potpiše i sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), Đurović kaže da je to upitno

Ne dovodim u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora. Očekujem da skoro bude završeno potpisivanje, rekla je predsjednica Skupštine, Danijela Đurović u emisiji “Argumenti” na TVCG.

“Očekujem da bude vrlo skoro završena kompletna procedura i završeno potpisivanje. Smatram da će vrlo brzo doći do potpisivanja Temeljnog ugovora”, kazala je Đurović dodajući da ona nije gledala ugovor.

Odgovarajući na pitanje da li je saglasna da se ugovor potpiše i sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), Đurović kaže da je to upitno.

“Sa SPC su pregovori oko potpisivanja ugovora traju već 10 godina i mislim da je vrijeme da se završe. Što se tiče ostalih vjerskih zajednica, očekujemo da se ugovori potpisuju sa kanonskim crkvama. Sa te strane, vrlo je upitno potpisivanje ugovora sa CPC”, rekla je predsjednica parlamenta.

Komentarišući maltretiranja crnogorskih poslanika na granici sa Srbijom, Đurović je rekla da vjeruje da će se “to pitanje skoro riješiti” .

“Diplomatski odnosi između Srbije i Crne Gore su na prilično niskom nivou. Logično je da naše dvije države imaju normalan odnos i komunikaciju. Vjerujem da će se to pitanje vrlo skoro riješiti. Premijer Abazović naredne sedmice će boraviti u zvaničnu posjetu Beogradu. Očekujem da se i tada naprave dogovori oko rješavanja pitanja na diplomatskom nivou naših predstavnika”, kazala je Đurović.

Govoreći o zakonima o Vladi i Skupštini, Đurović se nada da će biti usvojeni do kraja ove godine.

“Mislim da smo jedina zemlja u regionu koja nema te zakone. Prioritet je da se ta priča finalizira. U posljednjih godinu i po dana osjetili smo posljedice zbog toga što nemamo te zakone. Nadam se da će do kraja ove godine oba zakona biti u proceduri i biti usvojeni”, kazala je predsjednica parlamenta.

Komentarišući Zakon o porijeklu imovine i da li misli da će isti podržati DPS, Đurović je rekla da vjeruje da i ta partija “želi da se zakon usvoji”.

“Svaki učesnik u parlamentu donosi samostalno svoje odluke. Ne vjerujem da DPS želi da nosi hipoteku nekog vremena ili pojedinaca, vjerujem da i oni žele da se zakon usvoji. I da i oni pokažu možda otklon od nekih ranijih praksi i postanu kredibilniji partner za neke buduće tokove i za neke buduće situacije. Na njima je odgovornost. Što se tiče SNP-a, mi ćemo ga podržati”, rekla je Đurović dodajući da vjeruje da će biti podržan od velikog broja subjekata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.06.2022-21:05 21:05

I OVA mudra šef Parlamenta CRNOGORSKOG —ubilo se !
preča joj je SS SPC nego slavna istorija CPC —za nju nijesu postojale SLAVNE Crnogorske VLADIKE
OD 1485 godine ———to su vjerovatno “srb” -po mudri srb
UBILO SE !