Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Đurović: Skupština i njena radna tijela nastavljaju da rade

''Mandat poslanicima prethodnog saziva prestaje verifikacijom mandata novoizabranih poslanika''

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da donošenjem Ukaza o raspuštanju, Skupštini prestaje mandat prije roka na koji je izabrana, tj. prije 2024. godine.

Međutim, kako kaže Đurović u izjavi za Pobjedu, donošenjem ovog akta, kao i Odluke o raspisivanju izbora ne prestaje mandat poslanicima, s obzirom da je Zakonom o izboru odbornika i poslanika definisano da mandat poslanicima prethodnog saziva prestaje verifikacijom mandata novoizabranih poslanika.

-S tim u vezi, važno je istaći da Skupština i njena radna tijela nastavljaju sa radom u okviru svojih ovlašćenja i u narednom periodu, te je i današnja sjednica održana u potpunosti u skladu sa Ustavom, važećim zakonima i Poslovnikom Skupštine Crne Gore – kazala je predsjednica Skupštine.

Danas je Završena Prva sjednica prvog redovnog zasijedanja u 2023. godini.

Poslanici Skupštine Crne Gore na današnjoj sjednici usvojili su, između ostalog, ponovnim odlučivanjem i zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je 16. marta Ukaz o raspuštanju 27. saziva Skupštine Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marina
20.03.2023-14:29 14:29

Skupstina vise ne postoji u ovom sastavu.Tacka.Treba jos neko to da ti objasni ,ako ti nije dovoljno misljenje profesora Blazica.

Lada
20.03.2023-15:34 15:34

Bahatost srpske koalicije nema granica. E, moji Crnogorci, trebali smo biti mnogo oprezniji.